nga AgroWeb më 9 Nëntor, 2017

Lëngu i Shegës, Baza dhe Esenca Natyrale e Jetës

Vlerat e lëngut të shegës për shëndetin në përgjithësi dhe lëkurën në veçanti janë të pamohueshme. Në fakt, ngritja në piedestal e shegës është krejt e justifikueshme. Ajo na jep një nga lëngjet më të mira për njeriun. Shega renditet në listën e shkurtër të disa frutave që kanë të njëjtat vlera si në formën […]

nga AgroWeb më 25 Tetor, 2017

Shega Devedishe – Bukuroshja Shqiptare që po Mahnit Evropën

Që nga lashtësia e deri në ditët tona, shega mban kurorën e frutit plot vlera shëndetësore dhe medicinale, simbol i shpresës dhe bollëkut. Në Shqipëri shega është mijëra vjeçare. Gjurmët më të vjetra në trojet tona janë gjetur në Butrint si element dekorativ i mozaikëve. Historikisht kjo pemë kultivohej në pjesën ballore të shtëpive: në […]