nga AgroWeb më 30 September, 2014

Bio Suisse: Mësoni mbi standardet zvicerane në bujqësi!

Fermerët shqiptarë i ka bekuar natyra! Duke shfrytëzuar kushtet e favorshme klimatike dhe përbërjen e pasur të tokave ata mund të sigurojnë prodhimtari të lartë e cilësore. Por, për të përftuar një prodhimtari të bollshme, të sigurt dhe me vlera të larta ushqyese shfrytëzimi i kapaciteteve natyrore nuk mjafton. Për këtë fermerët duhet të zhvillojnë […]

nga AgroWeb më 26 September, 2014

90 përqind e fermerëve shqiptarë të pasiguruar

Qeveria, masa lehtësuese për fermerët deri në Janar 2015. Më pas, sigurimet do t’i kushtojnë më shtrenjtë të punësuarve në këtë sektor.  Fermerët e dinë mirë se nëse nuk mbjellin, nuk do të korrin asgjë në të ardhmen. Por këtë parim 90% e tyre, e zbatojnë vetëm në bujqësi. Sipas shifrave të raportuara prej Ministrisë […]

nga AgroWeb më 22 September, 2014

10 Milion Lekë për Gjuhën Blu

Situatë emergjence në Shqipëri, ja masat që duhet të marrin fermerët Përditësim 25 Shator 2014: Panariti në Korçë për Gjuhën Blu Ministri i Bujqësisë, Z.Edmond Panariti ishte të enjten në Qarkun e Korçës në procesin e nisjes sëeuml; dëmshpërblimit të fermerëve të dëmtuar nga humbjet e shkaktuara në bagëtitë e imëta nga sëmundja e Gjuhës […]

nga AgroWeb më 17 September, 2014

Sëmundjet e ullirit – Për 20 vite Shqipëria rrezikon përgjysmim të prodhimit

Nëse nuk merren masa emergjente, pas 20 vitesh rrezikojmë të kemi një rënie prej 50 përqind të prodhimit të variteteve më të mira të ullit kryesisht në zonat e Beratit dhe Jugut. Shqetësimi vjen nga fermerët e këtyre zonave të cilët kanë dëgjuar edhe për një sëmundje e fundit ardhur nga Puglia e Italisë, për […]

nga AgroWeb më 17 September, 2014

Shqipëria eksporton më shumë açuge, importon më shumë grurë

  Shqipëria importon produkte bujqësore 6 herë më shumë sesa eksporton.Eksportet bujqësore, blegtorale dhe agroindustriale për vitin 2013 kanë arritur në vlerën e 15.2 miliardë lekëve duke shënuar kështu një rritje me rreth 2 miliardë lekë në krahasim me vitin 2012. Shifrat zyrtare të Ministrisë së Bujqësisë konfirmojnë edhe ato të dhëna nga Instituti i Statistikave, […]

nga AgroWeb më 1 September, 2014

Pyetje: Pas marrjes së statusit të vendit kandidat në BE, a do të përfitojë ende Shqipëria nga fondet e Bashkimit Evropian?

Çdo vit Shqipëria përfiton një fond të caktuar për mbështetjen e bujqësisë me grante. Fondi në dispozicion nuk do të ndërpritet, përkundrazi ai rritet nga viti në vit. Institucioni përkatëse për menaxhimin e fondeve të BE-së është Agjensia e Pagesave, AZHBR. Më shumë informacion për mënyrat e aplikimit gjeni në rubrikën Si të përfitojmë nga […]

nga AgroWeb më 1 September, 2014

PANAIRI AGROBIZNES 2014 | Tiranë 25 – 28 Shtator

Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar organizon Panairin Agrobiznes 2014 në datat 25-28 shtator 2014 në mjediset e hapura të Pedonales, Tiranë. KASH ka ftuar kompani, donatorë e organizata të huaja, institucione dhe projekte në fushën e bujqësisë dhe industrisë agropërpunuese, të marrin pjesë në Panairin më të madh të agrobiznesit shqiptar në bashkëpunim me Ministrinë e […]