nga AgroWeb më 31 December, 2014

Agroviti 2015

Nisi me ‘Prodho Shqip, tregto shqip e konsumo shqip’. E bërë publike pikërisht në Janar 2014 nisma e Ministrit të Bujqësisë, Panariti synonte nxitjen e prodhimit shqiptar ‘Bio’ si për tregtarët, ashtu dhe për konsumatorët. Ideja e ministrit Panariti ishte krijimi në të gjithë tregjet e Shqipërisë të një segmenti të caktuar, ku të tregëtohen […]

nga AgroWeb më 26 December, 2014

Drejt rinisjes së eksporteve me Rusinë

Trau i doganës ruse, drejt rihapjes për produktet shqiptare. Pas embargos së vendosur në 8 dhjetor nga pala ruse me pretendimin se Shqipëria është përdorur si vend i rremë origjine për importimin e mallrave të Bashkimit Europian, duket se çështja është sqaruar. Agjencia Federale Ruse e Mbikqyrjes Veterinare dhe Fitosanitare, Rosselkhoznadzor në faqen e saj […]

nga AgroWeb më 19 December, 2014

Bujqësia-365 ditët e ardhshme

Bujqësi e rajonalizuar, plotësim standardesh, siguria ushqimore, ujitja dhe kullimi, rritja e vlerave të cilësisë së markës shqiptare. Këto do të jenë prioritetet për bujqësinë në vitin e ardhshëm, të cilat Ministri i Bujqësisë Edmond Panariti i parashtroi gjatë një seancë parlamentare.   “Fondet për mbështetjen direkte për fermerët janë rritur nga 6.8 milion Euro […]

nga AgroWeb më 16 December, 2014

Punësimi në Bujqësi, progresi në shifra

Bujqësia është prioritet. Duket si një klishe por shifrat po tregojnë se sektori i bujqësisë po njeh zhvillim. Sipas INSTAT pozitive nuk është vetëm rritjae konomike e bujqësisë, pozitivej anë edhe shifrat e punësimit në këtë sektor. Sipas të dhënave të publikuara për tremujorin e tretë të vitit 2014, numri i të punësuarve në sektorin […]

nga AgroWeb më 11 December, 2014

Sigurimi i cilësisë dhe trajtimi i mbetjeve në industrinë e qumështit

Në kuadër të projektit “Punësimi i të Rinjve në Bujqësi” financuar nga Assist Impact në partneritet me USAID, CBS Creative Business Solutions organizon trajnimin me temë “Programi i menaxhimit të sigurimit së cilësisë e sigurisë dhe trajtimi i mbetjeve”. Projekti synon rritjen e punësimit të të rinjve nga mosha 16 deri 29 vjeç, nëpërmjet trajnimit […]

nga AgroWeb më 5 December, 2014

E vërteta shqiptare për embargon ruse

Rusia ndalon importin e perimeve nga Shqipëria me pretendimin se ato vijnë nga vendet e Bashkimit Evropian, ndërkohë që Rusia që prej gushtit ka bllokuar importin nga këto vende duke vendosur embargo bujqësore. Agjencia Federale Ruse e Mbikqyrjes Veterinare dhe Fitosanitare ka vendosur të ndalojë importimin e perimeve nga Shqipëria nga data 8 dhjetor. Këtë […]

nga AgroWeb më 3 December, 2014

Ndryshimet klimatike, Shqipëria rrezikon prodhimtarinë ullirit

Ndizen sinjalet e alarmit për bujqësinë shqiptare. Rritja e intensitetit dhe frekuencës së përmbytjeve dhe ndryshimi i theksuar në prodhimtarinë bujqësore janë vetëm disa prej pasojave të ngrohjes globale dhe ndryshimeve ekstreme klimatike. Megjithatë, Raporti i fundit i publikuar nga Banka Botërore, 4 Gradë Celcius Ulni Nxehtësinë Përballimi i klimës së re “normale” rezervon një […]

nga AgroWeb më 2 December, 2014

Festa e Mandarinës Xarrë, Sarandë

Keni dëgjuar për mollët e Korçës, patatet e Kukësit, ullinjtë e Beratit? Të mendoni që këto janë vetëm disa prej produkteve vendase me të cilat mburremi. Ne ju sugjerojmë mandarinat e Xarrës! Ku dhe Kur? E ku ka më mirë së një festë e madhe dhe e hareshme që promovon produktet e shkëlqyera vendase! Mos […]