nga AgroWeb më 20 February, 2015

AgroKapital, projekti i USAID që mundësoi financimin prej 4.7 Milion Dollarë për bujqësinë gjatë një viti

Vehip Salkurti, fermer 55 vjeçar nga Peshkopia, u ngrit mëngjesin e 18 shkurtit me një ide të qartë motivuese. Mollët e fermës së tij duhet medoemos t’i shijonte edhe Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Shqipëri Donald Lu. Vehipi kish një mirënjohje për të shprehur dhe çfarë më shumë se mollët, frytit të punës së […]

nga AgroWeb më 11 February, 2015

Përmbytjet, sfida e nisjes nga e para

Shqipëria, veçanërisht ajo jugperëndimore, përjetoi një prej përmbytjeve më të mëdha të viteve të fundit. Fatkeqësia natyrore  rrënoi e shkatërroi mijra hektarë toka, mori me vete mijë krerë bagëti e fundosi qindra banesa. Banorët, kryesisht fermerë me varkat e tyre “biblike”, në shumicën e rasteve nuk ia kanë dalë dot mbanë të shpëtojnë gjënë e […]