nga AgroWeb më 29 May, 2015

LORES – Sistemi Inovativ për Financimin e Bujqësisë

Bëj atë që të pëlqen; nuk ka inovacion pa pasion. Shërbimet apo produktet inovative nuk janë thjesht fryt i një pune të zakonshme; janë zgjidhje të rëndësishme që krijohen nga dëshira për të ndryshuar, për të përmirësuar, për të zhvilluar. Filozofia e mësipërme drejtoi një person drejt suksesit, duke e kthyer në një prej sipërmarrësve […]

nga AgroWeb më 29 May, 2015

2 Milion Euro Garanci për Fermerët

Luhatjet e mëdha në rendimentet e fermave nga viti në vit dhe rritja e kostos së investimeve në bujqësi, kanë bërë që fermerëve shqiptarë t’iu veniten shpresat për të rritur investimet. Mungesa e kolateralit dhe praktikave të papërshtatshme të kontabilitetit bën që fermerët dhe agrobizneset të konsiderohen si kreditorë të këqij, por jo në rastin […]

nga AgroWeb më 29 May, 2015

Basti me Biodiversitetin

Krenaria është një gjë e madhe për shqiptarin, për më tepër kur bëhet fjalë për pasuritë natyrore. Me më shumë se 3200 lloje të bimëve vaskulare dhe 756 specie vertebrore dhe me rreth 30% të të gjithë florës europiane që zhvillohet në Shqipëri, me të drejtë mund të rrahim gjoksin me krenari për natyrën tonë. […]

nga AgroWeb më 28 May, 2015

Bujqësia në Modë – Edhe Google investon në Agro

Google, kompania ndërkombëtare teknologjike leader në shërbimet dhe produktet online përdoret çdo muaj nga 1,17 miliardë njerëz në të gjithë rruzullin. Në 2014, fitimi i Google rezultoi 16 miliardë dollarë amerikanë. Por tashmë i përvishet seriozisht sektorit bujqësor me investime gjithmonë e në rritje. Një ndër investimet e fundit të ndërmarra nga Google është ai […]

nga AgroWeb më 27 May, 2015

Të kreditohen të pakreditueshmit

Sektori bankar shqiptar arriti t’i mbijetojë paq stuhive të krizës financiare globale e megjithatë standardet e larta për miratimin e kredisë së aplikueshme nga bankat rritën vështirësinë e kreditimit për agrobiznesin. Aksesi ndaj kredisë është tej mase i kufizuar për një pjesë të madhe të popullsisë rurale, kryesisht për shkak se bankat nuk priren të […]

nga AgroWeb më 26 May, 2015

6,5 Milionë Euro Grant “ Thirrja ende Hapur për Fermerët

Fermerët e Korçës janë ‘kampionët’ e Skemës së grantit SARED, përsa i përket aplikimeve të dorëzuara deri më tani për mundësi financimi për investimet e tyre. Thirrja është ende hapur, ndaj fermerët e zonave të tjera duhet të nxitojnë, për të kapur këtë mundësi të artë për rritjen e biznesit të tyre. Përmes programit Gjermano-Danez […]

nga AgroWeb më 22 May, 2015

Ulliri – Energjia e së Ardhmes Shqiptare

Një projekt i ri po zbatohet në Shqipëri nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin Industrial (UNIDO) që synon të transformojë tregun e përdorimit të mbetjeve organike nga vaji i ullirit për prodhim energjie. Të ndriçohesh përmes vajit të ullirit? Shqiptarët, edhe pse shumë kohë më parë, ende mund ta kujtojnë këtë “shpikje”, ndonëse […]

nga AgroWeb më 22 May, 2015

Të fundit e listës, të parët kundër gazeve serrë

Në çdo klasifikim ndërkombëtar, kur bëhet fjalë për rritje të prodhimit të brendshëm bruto, luftën kundër korrupsionit, respektimin e institucioneve, Shqipëria zakonisht prenoton gjysmën fundore të listës. Eshtë e qartë se në këta sektorë ka akoma rrugë për të bërë, por ka dhe një listim, ku sa më poshtë të jesh aq më mirë është. […]

nga AgroWeb më 22 May, 2015

Biodiversiteti i Liqeneve, pasuria që na çon drejt BE-së

Mund të duket periferike por rruga e Shqipërisë dhe e vendeve të rajonit për t’u antarësuar në Bashkimin Evropian kalon edhe përmes strategjive për çështjet mjedisore, masave në kuadër të ndryshimeve klimatike apo ruajtjes së biodiversitetit. Për këto çështje, ashtu si edhe për çështjet politike apo ekonomike, bashkëpunimi rajonal është thelbësor. Pikërisht ruajtja e biodiversitetit, […]

nga AgroWeb më 22 May, 2015

Fuqia e 10 ushqimeve proteinike

Për shqiptarët vakti i mirë zakonisht ka vetëm një pjatë: Mish. Dhe me kaq i kemi thënë të gjitha, por me ritmet frenetike të jetës, rritjen e obezitetit dhe të përgjegjësisë se duhet të ushqehemi shëndetshëm ju duhet të konsideroni një rrugë tjetër, atë pa mish. Po është e mundur dhe shumë e shëndetshme madje. […]

nga AgroWeb më 22 May, 2015

Mikrofinancimi – Zgjidhje për Fermerët

Procedura të thjeshta dhe të shpejta aplikimi, kohë e shkurtër e procesimit dhe aprovimit të kredisë si dhe kushte më fleksibël për segmentin e klientëve me të ardhura jo shumë të mëdha. Hyrje në Mikrofinancë. Burimi kryesor i financimit, veçanërisht për një sektor në rritje të ekonomisë, bujqësinë. Rritja e sektorit dhe në të njëjtën […]

nga AgroWeb më 21 May, 2015

2 Milion Euro Garanci për Fermerët

Luhatjet e mëdha në rendimentet e fermave nga viti në vit dhe rritja e kostos së investimeve në bujqësi, kanë bërë që fermerëve shqiptarë t’iu veniten shpresat për të rritur investimet. Mungesa e kolateralit dhe praktikave të papërshtatshme të kontabilitetit bën që fermerët dhe agrobizneset të konsiderohen si kreditorë të këqij, por jo në rastin […]

nga AgroWeb më 20 May, 2015

E Re Nga Tregu – Qershia Ul Pazarin

Nëse Tirana do të kishte një bursë dhe qershia do të kuotohej në të, të gjithë investitorët do t’i kishin zënë ethet e humbjes. Vetëm në dy javët e fundit, për shkak të rritjes së furnizmit, çmimi i qershive në treg ka rënë me gati 80% dhe pritet të bjerë në nivele akoma më të […]

nga AgroWeb më 19 May, 2015

Hap Dyert Festivali Ndërkombëtar Mjedisor

Je një i apasionuar i natyrës dhe një fans i kinemasë? Nëse po, atëherë Festivali Ndërkombëtar i Filmit Mjedisor është pikërisht vendi që ju bën t’i takoni këto dy pasione të mëdha. Festivali, i cili çeli siparin fundjavën që kaloi në Tiranë e që do të vijojë përgjatë të gjithë javës (17-23 Maj), do të […]

nga AgroWeb më 18 May, 2015

LORES – Sistemi Inovativ për Financimin e Bujqësisë

Bëj atë që të pëlqen; nuk ka inovacion pa pasion. Shërbimet apo produktet inovative nuk janë thjesht fryt i një pune të zakonshme; janë zgjidhje të rëndësishme që krijohen nga dëshira për të ndryshuar, për të përmirësuar, për të zhvilluar. Filozofia e mësipërme drejtoi një person drejt suksesit, duke e kthyer në një prej sipërmarrësve […]

nga AgroWeb më 15 May, 2015

Financime për trefishimin e serrave

Është e vjetër sa njerëzimi. Bari i fqinjit është gjithmonë më i gjelbërt. Edhe pse Shqipëria është një vend me sipërfaqe bujqësore për të na e pasur zili, duket se Maqedonia është rasti tipik që ka “barin më të gjelbërt” së paku në një sektor; serrat. Maqedonia ka trefish hektarë serra më shumë se Shqipëria, […]

nga AgroWeb më 15 May, 2015

Teknologji Moderne për Rritjen e Prodhimit

Skena e fermerit të kohës së shkuar që lëron tokën me parmendë, ndërkohë që i shkon djersa çurg nuk duket aspak ndjellëse, madje as në rast kur e shohim në rehatinë e shtëpisë aty nga kolltuku në ndonjë film apo dokumentar bardhë e zi. Ndoshta kjo është dhe arsye sepse të rinjtë hezitojnë që ta […]

nga AgroWeb më 14 May, 2015

Mikrofinancimi – Zgjidhje për Fermerët

Procedura të thjeshta dhe të shpejta aplikimi, kohë e shkurtër e procesimit dhe aprovimit të kredisë si dhe kushte më fleksibël për segmentin e klientëve me të ardhura jo shumë të mëdha. Hyrje në Mikrofinancë. Burimi kryesor i financimit, veçanërisht për një sektor në rritje të ekonomisë, bujqësinë. Rritja e sektorit dhe në të njëjtën […]

nga AgroWeb më 13 May, 2015

Të fundit e listës, të parët kundër gazeve serrë

Në çdo klasifikim ndërkombëtar, kur bëhet fjalë për rritje të prodhimit të brendshëm bruto, luftën kundër korrupsionit, respektimin e institucioneve, Shqipëria zakonisht prenoton gjysmën fundore të listës. Eshtë e qartë se në këta sektorë ka akoma rrugë për të bërë, por ka dhe një listim, ku sa më poshtë të jesh aq më mirë është. […]

nga AgroWeb më 8 May, 2015

Ulliri – Energjia e së Ardhmes Shqiptare

Një projekt i ri po zbatohet në Shqipëri nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin Industrial (UNIDO) që synon të transformojë tregun e përdorimit të mbetjeve organike nga vaji i ullirit për prodhim energjie. Të ndriçohesh përmes vajit të ullirit? Shqiptarët, edhe pse shumë kohë më parë, ende mund ta kujtojnë këtë “shpikje”, ndonëse […]