nga AgroWeb më 30 April, 2017

Uthull me Lulerradhiqe, Gjallëria e Verës

AgroWeb.org ka ndarë shpesh me ju recetat më interesante të kombinimit të uthullës, këtij produkti unik të kuzhinës me barishtet dhe erëzat plot vlera për shëndetin. Në këtë artikull do të mësoni më shumë për kombinimin e uthullës me lulerradhiqen, një formulë interesante dhe po aq e dobishme për shëndetin. Në këtë periudhë të vitit, […]

nga AgroWeb më 28 April, 2017

Ekspertët Evropianë: Ndal Hidrocentralit mbi Vjosë!

Rreth 30 shkencëtarë nga universitetet më të njohura evropiane nga Austria, Gjermania, Sllovenia, së bashku me kolegë nga Shqipëria kanë zhvilluar kërkime studimore mbi lumin Vjosa, për të parë efektet që pritet te ketë ndërtimi i hidrocentralit të Poçemit. Profesor Fritz Schiemer nga Universiteti i Vjenës, teksa foli për vlerat e lumit të Vjosës, bëri […]

nga AgroWeb më 27 April, 2017

Të Gjelbrat Me Fuqi Më Të Lartë Ushqyese

Spinaqi ka qenë për shumë kohë në qendër të vëmendjes si një ndër ushqimet më të shëndetshme. Por tani, ushqime të tjera si brokoli dhe lulelakra kanë dalë në pah si perimet më të mira për shëndetin. Shkencëtarët dhe ekspertët ushqimorë mendojnë se kjo familje botanike perimesh ku përfshihet brokoli, lakra dhe lulelakra duhet të […]

nga AgroWeb më 27 April, 2017

Rusia bllokon importin e verës nga Mali i Zi

Shërbimi Federal për Mbikqyrjen e Mbrojtjes së të Drejtave të Konsumatorit dhe Mirëqenies në Rusi njoftoi të martën datë 25 Prill 2017 se ka ndaluar importin e verës nga kompania Plantaze, prodhuesi më i madh i verës në Malin e Zi. Autoritetet ruse njoftuan se ndalimi i importeve u bë për shkak të mospërputhjeve të […]

nga AgroWeb më 27 April, 2017

Taksa për Pijet e Gazuara Plot Sheqer – Po Shqipëria?

‘Po ndodh një Revolucion i Ushqimit. Kjo është një fitore për fëmijët”. Këto ishin fjalët e shefit të famshëm britanik të kuzhinës, Jamie Oliver, inisiator i fushatës sensibilizuese, pas lajmit të papritur të qeverisë britanike për të vendosur një taksë të sheqerit për pijet kryesisht të gazuara duke filluar nga 2018. Taksa do të llogaritet […]

nga AgroWeb më 26 April, 2017

Dyfishohet eksporti i fruta-perimeve, 3-fishohet ai i vezëve

Bujqësia shqiptare po dominon treguesit ekonomik me shirfat pozitive jo vetëm të prodhimit por edhe të eksporteve bujqesore Made in Albania. Burime nga dikasteri i Bujqesise bëjnë të ditur se, ecuria pozitive në sektorin rural, është një dinamikë intensive dhe treguesi domethënës i kësaj dinamike, është rritja e eksporteve. Gjatë muajve të parë të këtij […]

nga AgroWeb më 26 April, 2017

Dyfishohet eksporti i fruta-perimeve, 3-fishohet ai i vezëve

Bujqësia shqiptare po dominon treguesit ekonomik me shirfat pozitive jo vetëm të prodhimit por edhe të eksporteve bujqesore Made in Albania. Burime nga dikasteri i Bujqesise bëjnë të ditur se, ecuria pozitive në sektorin rural, është një dinamikë intensive dhe treguesi domethënës i kësaj dinamike, është rritja e eksporteve. Gjatë muajve të parë të këtij […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

Kreditë e Këqia, sistemi bankar në Shqipëri fshin 40 miliardë lekë

Vitin e kaluar sistemi bankar shqiptar fshiu 12.6 miliardë lekë kredi të humbura. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, nxjerrja jashtë bilancit e kredive të klasifikuara si të humbura prej më shumë se tre vitesh vijoi në përmasa të konsiderueshme edhe vitin e kaluar, duke qenë një faktor i rëndësishëm në uljen e raportit […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

TVSH për turizmin – Nxit investimet dhe punësimin

Komisioni Parlametnar i Ekonomisë dhe Financave miratoi të hënën uljen e TVSH-së në njësitë akomoduese në sektorin e turizmit nga 20 % që është aktualisht në 6 %, i cili vitet e fundit është kthyer një nga mbështetësit kryesor të ekonomisë dhe nxitës i punësimit. Në 2016 të ardhurat nga turizmi në vendin tonë arritën […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

Ecuria pozitive e ekonomisë botërore impakt edhe në Shqipëri

Ecuria pozitive e ekonomisë botërore pritet të vazhdojë në periudhën 2017- 2018, e mbështetur nga vijimi i rritjes graduale ekonomike në vendet e zhvilluara dhe forcimi i kontributit pozitiv nga ekonomitë e vendeve në zhvillim. Banka e Shqipërisë, në raportin e publikuar së fundi citon se, në Eurozonë, efekti pozitiv i politikës monetare lehtësuese mbi […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

Konstituohet Komisioni për Vlerësimin e Masave për Importet

Në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes u zhvillua të hënën takimi i parë i Komisionit për Vlerësimin e Masave për Importet. Ky komision, në bazë të vendimit të Këshillit të Ministrave drejtohet nga ministrja Milva Ekonomi dhe në përbërje të tij janë përfaqësues nga ministria e Bujqësisë, ministria e Jashtme, Unioni i […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

BSH: Përmirësohet aktiviteti i shoqërive të kursim kreditit

Ecuria e aktivitetit të shoqërive të kursim kreditit (SHKK), ka qenë më e mirë gjatë periudhës, por në krahasim me një vit më parë ajo është tkurrur, bën të ditur Banka e Shqipërisë. Ky rezultat reflekton procesin e ristrukturimit të veprimtarisë së këtyre institucioneve, në vijim të kërkesave të ligjit të ri që rregullonte veprimtarinë […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

Italia, partneri kryesor tregtar i Shqipërisë në 5 vitet e fundit

Gjatë periudhës 2012-2016 eksportet me vendet e Bashkimit Europian kanë zënë mesatarisht 76,6 % të eksporteve gjithsej. Ndërkohë, sipas raportit të Institutit të Statistikave, (INSTAT) për periudhën 2012-2016, eksportet me vendet e CEFTA-s (Maqedonia, Mali i Zi, Bosnjë-Hercegovina, Serbia, Kosova dhe Moldavia) zënë 12,4 % të eksporteve. Partneri tregtar kryesor në eksporte me Shqipërinë, ka […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

Italia, partneri kryesor tregtar i Shqipërisë në 5 vitet e fundit

Gjatë periudhës 2012-2016 eksportet me vendet e Bashkimit Europian kanë zënë mesatarisht 76,6 % të eksporteve gjithsej. Ndërkohë, sipas raportit të Institutit të Statistikave, (INSTAT) për periudhën 2012-2016, eksportet me vendet e CEFTA-s (Maqedonia, Mali i Zi, Bosnjë-Hercegovina, Serbia, Kosova dhe Moldavia) zënë 12,4 % të eksporteve. Partneri tregtar kryesor në eksporte me Shqipërinë, ka […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

BSH: Përmirësohet aktiviteti i shoqërive të kursim kreditit

Ecuria e aktivitetit të shoqërive të kursim kreditit (SHKK), ka qenë më e mirë gjatë periudhës, por në krahasim me një vit më parë ajo është tkurrur, bën të ditur Banka e Shqipërisë. Ky rezultat reflekton procesin e ristrukturimit të veprimtarisë së këtyre institucioneve, në vijim të kërkesave të ligjit të ri që rregullonte veprimtarinë […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

Konstituohet Komisioni për Vlerësimin e Masave për Importet

Në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes u zhvillua të hënën takimi i parë i Komisionit për Vlerësimin e Masave për Importet. Ky komision, në bazë të vendimit të Këshillit të Ministrave drejtohet nga ministrja Milva Ekonomi dhe në përbërje të tij janë përfaqësues nga ministria e Bujqësisë, ministria e Jashtme, Unioni i […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

Ecuria pozitive e ekonomisë botërore impakt edhe në Shqipëri

Ecuria pozitive e ekonomisë botërore pritet të vazhdojë në periudhën 2017- 2018, e mbështetur nga vijimi i rritjes graduale ekonomike në vendet e zhvilluara dhe forcimi i kontributit pozitiv nga ekonomitë e vendeve në zhvillim. Banka e Shqipërisë, në raportin e publikuar së fundi citon se, në Eurozonë, efekti pozitiv i politikës monetare lehtësuese mbi […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

TVSH për turizmin – Nxit investimet dhe punësimin

Komisioni Parlametnar i Ekonomisë dhe Financave miratoi të hënën uljen e TVSH-së në njësitë akomoduese në sektorin e turizmit nga 20 % që është aktualisht në 6 %, i cili vitet e fundit është kthyer një nga mbështetësit kryesor të ekonomisë dhe nxitës i punësimit. Në 2016 të ardhurat nga turizmi në vendin tonë arritën […]

nga AgroWeb më 25 April, 2017

Kreditë e Këqia, sistemi bankar në Shqipëri fshin 40 miliardë lekë

Vitin e kaluar sistemi bankar shqiptar fshiu 12.6 miliardë lekë kredi të humbura. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, nxjerrja jashtë bilancit e kredive të klasifikuara si të humbura prej më shumë se tre vitesh vijoi në përmasa të konsiderueshme edhe vitin e kaluar, duke qenë një faktor i rëndësishëm në uljen e raportit […]

nga AgroWeb më 24 April, 2017

Si të rrisni spinaqin e freskët në shtëpi

Spinaqi është një barishte e familjes botanike goosefoot (këmbë pate) që përfshin barishte dhe bimë të ndryshme, të cilat kanë një aromë specifike, gjethet e të cilave i përngjajnë këmbës së patës. Spinaqi është një nga barishtet më të çmuara në kuzhinën e vendit tonë. Vlerat ushqyese e bëjnë spinaqin një super ushqim, jo vetëm […]