nga AgroWeb më 30 June, 2017

Shqipëria e Gjelbër për 35 Vite

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Pikat e Arta të Ujit

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Vetitë e Mjaltit

nga AgroWeb më 30 June, 2017

TAP – Rritje për ekonominë shqiptare

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Kur treten plehrat shqiptare?

nga AgroWeb më 30 June, 2017

The best home remedies for sunburn

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Say YES to Indoor Plants!

nga AgroWeb më 30 June, 2017

The Encyclopedia of Vitamins

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Propolis – Heath’s Best Friend

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Shqipëria me nivelin më të lartë në Evropë të aflatoksinës së lejuar

Shqipëria ndër vendet me nivelin më të lartë në botë të aflatoksinës së lejuar në produktet ushqimore. E paralajmëruar, por jo e marë seriozisht. Dhe nuk është hera e parë që autoritetet shqiptare qëndrojnë indiferente përballë rreziqeve ushqimore që vijnë nga jashtë. Është rasti i kikirikëve, një produkt gjerësisht i konsumuar nga shqiptarët. Një muaj […]

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Lodrat me lëndë të rrezikshme – Shqipëria s’ka laborator kontrolli

Si një komponent thelbësor në zhvillimin e fëmijëve, lodrat që ata përdorin janë një aktivitet intensiv, që shoqëron rritjen e tyre. Pra përdorimi i tyre, kontribon në zhvillimin njohës, social dhe emocional të fëmijës. Prodhimi, importi dhe tregtimi i lodrave, që jo rrallë fallsifikohen, kopjohen apo përshtaten, shkakton rreziqe dhe efekte negative tek këta fëmijë, […]

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Çaji i Ftohtë Bimor- Freskia e Ditëve të Nxehta

Çaji i ftohtë luan një rol të rëndësishëm përtej freskisë që ofron. Ai largon stresin dhe përcjell minerale nga më interesantet dhe mirëbërëse për organizmin. Pas ujit, çaji është një ndër pijet më të konsumuara në botë. Në fakt, kjo ka shumë kuptim, çaji të sjell ndërmend Rusët, Anglezët, Indianët apo Aziatikët që çajin e […]

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Kursimi nga Energjia e rinovueshme: Sa përfiton Shqipëria

Fjalët i merr era, veprat kanë vlera. Kur bëhet fjalë për investime kjo shprehje merr një domethënie krejt tjetër. Sepse biznesi të nxjerr zbuluar, si atë që i del zot fjalës dhe derdh paratë dhe atë që i bën bisht nga frika e dështimit. Sepse në fund biznesi është i ftohtë dhe kërkon shifra, kërkon […]

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Ekspertët Evropianë: Ndal Hidrocentralit mbi Vjosë!

Rreth 30 shkencëtarë nga universitetet më të njohura evropiane nga Austria, Gjermania, Sllovenia, së bashku me kolegë nga Shqipëria kanë zhvilluar kërkime studimore mbi lumin Vjosa, për të parë efektet që pritet te ketë ndërtimi i hidrocentralit të Poçemit. Profesor Fritz Schiemer nga Universiteti i Vjenës, teksa foli për vlerat e lumit të Vjosës, bëri […]

nga AgroWeb më 30 June, 2017

E Vërteta e Kripur e Turshive

Turshitë bëhen nëpërmjet një proçesi fermentimi që përshpejtohet falë përfshirjes së uthullës. Niveli i lartë i aciditetit tek perimet turshi shmang prishjen e tyre dhe kjo është një arsye e fortë përse turshitë ishin shumë të famshme përpara shpikjes së frigoriferit. Gjatë këtij proçesi, perimet e konservuara humbasin disa nga ushqyesit që ato përmbajnë, por […]

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Mos Ma Prek Valbonën

‪#‎mosmaprekvalbonen‬‬‬. Është thirrja e fundit. Është një hashtag, thënë në gjuhën e rrjeteve sociale, një apel që po jehon gjithnjë e më shumë mes shqiptarësh dhe të huajsh, që e duan vërtet natyrën. Nesër, në 25 Qershor në oren 9.00 para dyerve e Ministrisë së Energjitikës në Tiranë, mbështetës të ruajtjes së thesarit të Luginës së Valbonës […]

nga AgroWeb më 30 June, 2017

Gjelbërim për të marrë frymë

Një nga pyetjet që njerëzit i bëjnë më shpesh vetes është nëse veprimet e tyre individuale me të vërtetë mund të bëjnë ndryshimin. Nëse vendosni të ricikloni, të kujdeseni për plehrat, të mos prisni pemë, të ulni ndotjen dhe të refuzoni të përdorni qese plastike, a ka ndonjë efekt? A ka ndonjë farë vlere në […]