9744 Articles Written661 Comments

10 Milion Lekë për Gjuhën Blu

Situatë emergjence në Shqipëri, ja masat që duhet të marrin fermerët Përditësim 25 Shator 2014: Panariti në Korçë për Gjuhën...

Sëmundjet e ullirit – Për 20 vite Shqipëria rrezikon përgjysmim të prodhimit

Nëse nuk merren masa emergjente, pas 20 vitesh rrezikojmë të kemi një rënie prej 50 përqind të prodhimit të variteteve...

Shqipëria eksporton më shumë açuge, importon më shumë grurë

  Shqipëria importon produkte bujqësore 6 herë më shumë sesa eksporton.Eksportet bujqësore, blegtorale dhe agroindustriale për vitin 2013 kanë arritur...

Pyetje: Pas marrjes së statusit të vendit kandidat në BE, a do të përfitojë ende Shqipëria nga fondet e Bashkimit Evropian?

Çdo vit Shqipëria përfiton një fond të caktuar për mbështetjen e bujqësisë me grante. Fondi në dispozicion nuk do të...

PANAIRI AGROBIZNES 2014 | Tiranë 25 – 28 Shtator

Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar organizon Panairin Agrobiznes 2014 në datat 25-28 shtator 2014 në mjediset e hapura të Pedonales, Tiranë....

TVSH-ja për prodhimet bujqësore

Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave, Edmond Panariti i kërkoi prodhuesve dhe tregtuesve të prodhimeve bujqësore që...

Jo gjithçka natyrale është BIO

Toka të mbjella në Jug-Lindje të vendit, pranë qytetit të Skraparit. Vendosja e standardeve dhe marrja e masave të nevojshme...

Investimet në bujqësi, Banka Botërore jep 7,3 milion euro

Bujqësisë shqiptare i shtohet një mundësi për zhvillim. Përvec mbështetjes financiare nga Skemat e granteve të IPARD-like prej 8.27 milion...

Energjia alternative në bujqësi: e ripërtëritshme, ekonomike

Përdorimi i energjisë alternative në bujqësi është zgjidhja e vetme e së ardhmes; ul kostot dhe rrit cilësinë e jetesës....

Ndryshimet e klimës-pasojat në bujqësinë shqiptare

Temperaturat në Shqipëri pritet të rriten me 1.5 Gradë Celsius deri në vitin 2050 – shumë mbi rritjen prej më...

Kredia për Efiçencën e Energjisë, si të përfitoni

Ç’parashikon Plani Kombëtar i Veprimit per Efiçensën e Energjisë 2011-2018 për bujqësinë dhe si të përfitoni kredi për investime me...

Shkalla e Shpresës

  Vaji i ullirit është çelësi i një gatimi të shijshëm, për Shpresa Shkallën është shumë më tepër se kaq....

Lehtësohen kushtet e kredidhënies, por kreditë e këqija mbeten problem

Standardet e kredidhënies u lehtësuan por ecuria e kredive me probleme, problemet specifike të sektorit ku zhvillon aktivitetin e tij...

Marketingu bujqësor në Shqipëri, hapat për një strategji të suksesshme

Pavarësisht tendencës pozitive gjatë dekadës së fundit dhe burimeve të mëdha bujqësore në Shqipëri, bizneset e agro-përpunimit nuk arrijnë të...

Shkrimi i një Plan Biznesi

Keni një ide novatore për një biznes? Dëshironi që biznesi juaj të jetë i suksesshëm, fitimprurës dhe i qëndrueshëm? Ju...

Të regjistrosh një Biznes

Të nisësh një biznes është shumë interesante por mos harroni; pa regjistruar biznesin tuaj ai nuk mund të quhet i...

Skemat e reja të investimit në bujqësi synojnë të krijojnë vlerë dhe të sjellin zhvillim

Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave (MBZHRAU) synon të prezantojë skema të reja të mbështetjes me financime për...

Të Nisësh një Biznes

Të jesh shef i vetvetes – 6 aftësitë që duhet të kesh dhe 20 pyetjet që duhet t’i bësh vetes...

Si të përfitoni nga Skema e Grantit IPARD-like për Bujqësinë

IPARD-like mbulon deri në 65% të vlerës së investimit përmes financimit në formë granti. Nëse ke një agrobiznes dhe kërkon...

Si të Ruani Freskinë e Qumështit Gjatë Verës Në Dy Hapa të Thjeshtë

Qumështi mund të themi që për nga rëndësia shkon baraz me ujin. Është i pranishëm në çdo shtëpi dhe konsumohet...

Për Shëndetin e Trurit dhe Tensionin e Gjakut Duhet Lëngu i Panxharit

Pirja e lëngut të panxharit rrit qarkullimin e gjakut në tru tek njerëzit Ky konkluzion tregon se kokrrat e kuqe...