nga AgroWeb më 6 Korrik, 2018

Sa të Sigurta Janë Pishinat në Shqipëri – Rreziqet që Vijnë dhe si të Mbroheni

Të vendosura në periferi të Tiranës por edhe në gjithë vendin, pishinat janë zgjidhja më e shpejtë e çdokujt për t’u freskuar dhe për të përballuar temperaturat e larta të verës. Jo më kot janë cilësuar si biznesi që po konkurron detin. Të lehta për t’u arritur nga të gjithë për shkak të distancës së […]

nga AgroWeb më 28 Qershor, 2018

Pse Duhet Kontrolluar Skadenca e Ujit në Shishe – Rezultatet e Investigimit të AgroWeb

Data e skadimit e ujit të ambalazhuar në shishe plastike është data kur plastika fillon të prishet dhe lëshon kimikatet e saj në ujë. Është njohuri e zakonshme që ju nuk duhet të pini nga shishet e ujit që keni lënë në një makinë të nxehtë, sidomos kur temperaturat e motit janë të larta. Por […]

nga AgroWeb më 5 Qershor, 2018

Dita Botërore e Mjedisit 2018 – Iniciativat në Shqipëri Kundër Ndotjes Nga Plastika

Në botë, rreth tetë milion ton mbeturina plastike përfundojnë në oqeane çdo vit. Në 2017, njerëzit në mbarë botën blinin një milion shishe plastike për minutë, 91% e të cilave nuk riciklohen dhe shkaktojnë ndotje të sistemeve natyrore duke kërcënuar peshqit, zogjtë dhe kafshët detare, dhe më pas hyjnë në zinxhirin ushqimor me efekte ende […]

nga AgroWeb më 25 Maj, 2018

Rreziku Nga Ndotja e Ajrit Në Shqipëri – Çfarë Mund Të Bëni

Gjithkush ndërgjegjësohet rreth shëndetit këto ditë, në mënyra dhe intensitete të ndryshme dhe kjo është gjë e mirë. Por a ndikojnë me të vërtetë zgjedhje të tilla të jetesës, kur ajri që thithim na dëmton? Raporti i fundit nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, OBSH mbi ndotjen e ajrit në qytet, të cilit i referohet AgroWeb.org, raporton […]

nga AgroWeb më 9 Mars, 2018

Kujdes! Lexo shenjat e shisheve plastike

Njerëzit në mbarë botën, sikundër dhe këtu në Shqipëri, i ripërdorin shishet plastike për të ruajtur vajin, qumështin ose mjaltin, i lënë në makina ku hyn nxehtësia dhe pastaj i përdorin ato përsëri. Riciklimi në përgjithësi konsiderohet të jetë një praktikë e mirë për ata që kujdesen për të ardhmen, por jo kur është fjala […]

nga AgroWeb më 5 Shkurt, 2018

Si Të Reduktoni Qeset dhe Enët Plastike në Shtëpi – Mënyrat Praktike

Së fundmi, LiveLeak publikoi një video për Shqipërinë, e cila deri tani ka arritur mbi 70.000 shikime. Video prezantoi liqenin e Fierzës në Kukës, të mbuluar nga mbetjet plastike. Ndotja nga plastika është një problem i madh mbarëbotëror dhe një nga sfidat më të mëdha të kohës sonë. Megjithëse vendet e vogla si Shqipëria janë […]