Me siguri sa herë blini një shishe uji apo lexoni etiketat e tyre shikoni shenja të cilat shpesh mund të uken abstrakte.

Jo të gjitha shishet plastike janë njësoj dhe mund të ripërdoren.

Këtu hyjnë në funksion pikërisht shenjat dhe ikonat e ndryshme të cilat gjenden në pjesën e pasme të etiketës dhe sinjalizojnë mesazhe të ndryshme.

Shikoni fotografinë më poshtë dhe mësoni më shumë rreth tyre.

PETE – Të riciklueshme, jo të ripërdorshme

HDPE- Të riciklueshme, të ripërdoshme

LDPE – Të riciklueshme, të ripërdorshme

PP – Të riciklueshme, të ripërdorshme

V – Jo të riciklueshme, jo ripërdorshme

PS – Të riciklueshme, jo të ripërdorshme

PC – Të riciklueshme, jo të ripërdorshme