Kura e Fortë Kundër Reumatizmës, Mbipeshës Dhe Sinozitit – Si ta Përdorni çdo Ditë

4.2k 0

Hudhra është një ushqimet më mirëbërëse për organizmin.

Përdorimi i saj i rregullt çdo ditë ndihmon në trajtimin e shumë sëmundjeve.

Hudhra është përbërës i shumë kurave natyrale.

Kura e mëposhtme ka dy përbërës.

Sipas të dhënave të AgroWeb.org, ajo konsiderohet shumë efikase kundër reumatizmës, aterosklerozës, problemeve me shikimin, mbipeshës, sinozitit e të tjerë.

Mënyra  e lehtë e përgatitjes së kurës është si më poshtë:

Përbërësit:

250 ml alkol i pijshëm (40 gradë) ose raki.

350 gramë hudhër.

Përgatitja:

Qërojini hudhrat dhe hidhini në një kavanoz.

Shtoni alkolin dhe mbylleni kavanozin me kapak.

Mbajeni në frigorifer për 10 ditë.

Pas 10 ditësh filtrojeni lëngun dhe mbajeni në frigorifer për 3 ditë të tjera.

Si Duhet Përdorur Kura 

Për përdorimin e tretësirës duhet të përdorni një pikatore.

Sipas informacioneve të AgroWeb.org, ditën e parë, përpara se të hani mëngjes duhet të merrni një pikë, më pas dy pika përpara drekës dhe tre pika përpara darkës.

Ditën e dytë, duhet të merrni 4 pika përpara mëngjesit, 5 përpara drekës dhe 3 përpara darkës.

Ditën e tretë duhet të konsumoni 7 pika përpara vaktit të parë, 8 pika përpara drekës dhe 9 pika përpara darkës.

Në ditën e katërt duhet të merrni 10 pika përpara mëngjesit, 11 përpara drekës dhe 12 përpara darkës.

Ditën e pestë duhet ta rrisni dozën në 13 pika përpara mëngjesit, 14 pika përpara drekës dhe 15 pika përpara darkës.

Në ditën e 6-të duhet të merrni 15 pika përpara mëngjesit  14 pika përpara drekës dhe 15 pika përpara darkës.

Në ditën e 7-të duhet të merrni 12 pika përpara mëngjesit, 11 pika përpara drekës dhe 10 pika përpara darkës.

Në ditën e tetë duhet të merrni 9 pika përpara mëngjesit, po aq përpara drekës dhe 7 pika përpara darkës.

Në ditën e nëntë duhet të merrni 6 pika përpara mëngjesit, 5 pika përpara drekës dhe 4 pika përpara darkës.

Në ditën e fundit merrni tre pika përpara mëngjesit, 2 pika përpara drekës dhe një pikë nga tretësira përpara darkës.

Nëse vuani nga sëmuundje kronike AgroWeb.org ku rekomandon konsultën me mjekun para përdorimit./AgroWeb.org

* Ky informacion ka për qëllim të plotësojë, të mos zëvendësojë këshilla nga mjeku juaj ose ofruesi i kujdesit shëndetësor dhe nuk ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, masat paraprake, ndërveprimet ose efektet negative. Ky informacion mund të mos i përshtatet rrethanave tuaja specifike shëndetësore.