1.1k 0

Metoda e Thjeshtë me 3 Përbërës për Pastrimin e Lavamanit

Të mbash lavamanin të pastër dhe të dezinfektuar shpesh mund të kthehet në një sfidë të vërtetë.

Një ndër zonat më të përdorura të kuzhinës dhe tualetit sigurisht që është lavamani, kjo e bën atë edhe më delikat ndaj pastërtisë.

Si të gjitha enët e inoksit edhe lavamanët e zakonshëm që ndodhen nëpër shtëpi në shumë raste humbin shkëlqimin e tyre.

Duke u bërë kështu një aksesor i shëmtuar në kuzhinën tuaj.

Përtej pamjes një shqetësim tjetër shumë i madh janë edhe mikrobet që mund të mbeten pas nga çdo gjë që kalon në lavaman.

AgroWeb.org në këtë artikull ju sugjeron një mënyrë shumë praktike të pastrimit të tij vetëm me tre përbërës.

Më poshtë do të ndiqni hap pas hapi si të përgatisni lehtë këtë pastrues natyral.

Pastrimi me limon dhe sodë buke

AgroWeb.org ju këshillon të filloni me spërkatjen e sodës në të gjithë sipërfaqen e lavamanit.

Më pas prisni një limon në dy pjesë të barabarta dhe shtrydheni sipër vendeve ku hodhët sodën e bukës.

Me gjysmën e limonit të shtydhur filloni të fërkoni sipërfaqen që doni të pastroni.

Përdoreni limonin në vend të sfungjerit të zakonshëm duke ushtruar forcë dhe duke e përhapur në të gjithë lavamanin.

Nëse keni një lavaman me dy hapërsira të dedikuara për larje, mund të përdorni një gjysmë limoni për secilën.

Lëreni sodën dhe limonin të veprojë për disa minuta dhe shpëlani lavamanin me ujë të bollshëm.

Për një efekt akoma më dezinfektues mund të përdorni për shplarje edhe uthullën e mollës.

Pastrimi i tubave të lavamanit

Për të pastruar tubat e lavamanit të cilët shpësh herë bllokohen nga ushqimet dhe mbajnë aromë të keqe përdorni sërisht sodën.

Hidhni disa lugë të mëdha sodë buke tek pileta e lavamanit që është pjesa nga ku shkarkohet uji.

Është mirë që ta mbushni piletën me sodë në mënyrë që pastrimi të bëhet sa më i thellë.

Më pas hidhini pak uthull dhe lëreni të veprojë.

Mos u shqetësoni nëse soda me uthullën krijojnë një reaksion bashkë që do të duket si shkuma e sapunit.

Lëreni për 5 minuta dhe më pas shpëlajeni me ujë të bollshëm.

Kështu në pak hapa do të keni një lavaman të pastër që shkëlqen dhe pa baktere./AgroWeb.org