32 0

7 Gjërat Që Nuk Duhet T’i Mbani Kurrë Në Hapësirën Poshtë Lavamanit

Hapësira nën lavamanin e kuzhinës ose të banjës tuaj, mund të duket si një vend i mirë për të ruajtur disa sende, por jo gjithçka mund të vendoset në mënyrë të sigurt në këto hapësira.

Errësira dhe shpesh të lagështia, mund të krijojnë një ambient perfekt për rritjen e mykut dhe rrjedhjes së ujit, të cilat mund të shkatërrojnë disa materiale.

Për këtë arsye, AgroWeb.org ju njeh më poshtë me artikujt që nuk është mirë t’i ruani kurrë nën lavaman.

Artikujt që nuk duhen ruajtur nën lavamanin e kuzhinës janë:

Pajisjet e vogla të kuzhinës

Tenxherja elektronike me presion dhe mikseri, mund të dëmtohen nga çdo rrjedhje që mund të vijë nga lavamani.

Produktet prej letre

Në këtë vend ato janë në rrezik të dëmtohen nga lagështia, ndaj është më mirë t’i vendosni në një vend më të sigurtë.

Produktet e pastrimit

Një tjetër artikull që nuk duhet të mbahet nën lavaman për familjet me fëmijë të vegjël janë edhe produktet e pastrimit. Ato duhet të mbahen sa më larg fëmijëve, pasi mund të shkaktojnë dëm.

Qepët ose patatet

Këto produkte që prishen lehtësisht duhet të mbahen në një vend të thatë, ku nuk rrezikohen nga lagëshita, të jetë i errët dhe i freskët.

Peshqirët

Peshqirët dhe copa të tjera, janë të ndjeshme ndaj mykut dhe kur ruhen nën lavamanin tuaj, një zonë e errët dhe e mbyllur, mund të rrezikohen. Është më mirë t’i mbani në një dollap në dhomë.

Produktet e kozmetikës

Ruajtja e këtyre produkteve nën lavaman nuk vendi më i sigurtë për to. Një vend i thatë dhe i freskët, larg nga lagështia dhe nxehtësia, është çfarë këshillohet.

Çfarë mund të ruani në këto hapësira?

Ajo që mund të vendosni në hapësirën poshtë lavamanit të banjës,  janë produktet për flokët.

Sigurohuni që të jenë lehtësisht të arritshme duke i ruajtur në kosha ose shporta, mundësisht me kapak për t’i mbrojtur nga çdo rrjedhje uji. /AgroWeb.org