Gabimet Që Duhet Të Shmangni Para Se Të Gatuani Mishin e Pulës

88 0

Mishi i pulës është një ushqim lehtësisht i kombinueshëm për një vakt të shijshëm e të shëndetshëm.

Megjitatë një nga sekretet e garantimit të këtyre vlerave qëndron në përpunimin e mishit të pagatuar.

Në këtë artikull të AgroWeb.org do të mësoni për gabimet e rrezikshme që duhet të shmangni me mishin e pagatuar të pulës.

Mbajtja e Mishit në Temperaturë Ambienti për Shumë Kohë

Ndodh që një amvisë të nxjerrë pulën në banak për ta shkrirë dhe më pas si pasojë e angazhimeve të tjera në shtëpi ta harrojë atë.

Në temperaturë ambienti, mishi kthehet në një vatër të baktereve të dëmshme të cilat më pas kanë aftësinë të shkaktojnë helmim.

Mishi i pulës duhet nxjerrë nga frigoriferi vetëm nëse jeni gati ta gatuani atë.

Nëse e ruani në ngrirje, mund ta fusni në kutizat e tjera të frigoriferit ku të shkrihet për 2 ditë.

Më pas mund ta gatuani.

Ruajtja e Mishit

Mishi ka tendencën të lëshojë lëngje që mund të rrjedhin në frigorifer dhe të ndotin ushqime të tjera.

Mishi i pulës duhet mbajtur në një enë të mbuluar dhe të futet në zonën e poshtme të frigoriferit.

Shpëlarja e Mishit

Mishi i pagatuar nuk duhet shpëlarë me ujë.

Uji nuk i eliminon bakteret por nxit përhapjen e baktereve në sipërfaqet përreth.

Mishin që nuk është i ngrirë mund ta skuqni ose piqni direkt.

Marinimi

Marinimi e zbut mishin dhe e bën gati për gatim.

Por nëse e lini atë në banak të marinohet për shumë gjatë atëherë do të nxisni rritjen e baktereve.

Pulën mund ta marinoni duke e futur në një qese plastike ose në një enë të mbyllur dhe ta fusni në frigorifer.

Lëngjet e marinuara të pulës nuk duhet t’i përdorni më.

Mjetet e Kuzhinës

Përpunimi i mishit të pagatuar të pulës kërkon shumë kujdes, në të kundërt mund të rrezikoheni nga salmonela.

Rrjedhimisht, çdo mjet kuzhine që përdoret për mishin e pulës nuk duhet kurrësesi të përdoret për ndonjë ushqim, mish apo perime tjetër.

Kontakti me Ushqime të Tjera

Kufizime të ndryshme në kuzhinë i nxisin amvisat të përdorin një dërrasë prerjeje si për mishin e pulës ashtu edhe për sallatën jeshile.

Në këtë mënyrë ndotja mes ushqimeve është e paevitueshme.

Mishi i pagatuar i pulës duhet mbajtur larg ushqimeve të tjera për sigurinë tuaj.

Larja e Duarve

Pas përpunimit të mishit të pulës ju duhet të lani duart menjëherë dhe të fshini e pastroni çdo mjet, dollap, raft apo shishe të prekur.

Mungesa e higjenës mund të rritë rrezikun e prekjes nga baktere të rrezikshme.

Një aspekt tjetër i higjenës është të ndërroni sfungjerët dhe napat e kuzhinës rregullisht.

Sfungjeri i enëve duhet pastruar çdo ditë duke e futur në mikrovalë për 2 minuta.

Ato duhen zëvendësuar çdo dy-tre javë për sigurinë tuaj dhe të familjes./AgroWeb.org