Çfarë është Osteopatia – Trajtimi që Sistemon Kockat dhe Muskujt

16 0

Osteopatia është një lloj terapie e zhvilluar gjatë shekullit të 19. Ajo i jep rëndësi shëndetit të sistemimit kockor dhe muskulor të trupit.

Parimi në të cilin bazohet është se mirëqenia e një individi varet nga funksionimi në harmoni i kockave, muskujve, ligamenteve dhe indeve lidhëse.

Dhe nëse harmonia midis tyre prishet për shkaqe të ndryshme, funksionimi i sistemit të qarkullimit të gjakut, limfatik ose nervor preken duke zvogëluar aftësinë e trupit për t’u vetë shëruar.

Çdo dëmtim i kyçeve ose i muskujve duhet të trajtohet, përndryshe do të preken edhe pjesë të tjera të tij.

Për shembull, një dëmtim i kyçit të këmbës mund të bëjë që pacienti të çalojë dhe të mundojë më tepër këmbën tjetër.

Me kalimin e kohës, ky çekuilibër mund të çojë në lëndime të tjera, të tilla si dhimbje në kyçin e këmbës, gjurit ose ijeve, por edhe në dhimbje shpine.

Osteopatët përdorin punimin fizik të muskujve, shtriqjen dhe masazhimin e tyre me qëllim :

Rritjen e lëvizshmërisë së kyçeve.

Lehtësimin e tensionit në muskuj.

Për të reduktuar dhimbjen.

Për të rritur furnizimin me gjak të indeve.

Për të ndihmuar trupin të shërohet.

Ata përdorin një sërë teknikash, por jo ilaçe apo kirurgji.

Cilat janë rastet kur mund të përdoret kjo lloj mënyrë trajtimi?

Shumica e njerëzve që vizitohen tek një osteopat e bëjnë këtë për të marrë ndihmë për shqetësimet që prekin muskujt, kockat dhe nyjet, të tilla si:

dhimbjet në pjesën e poshtme të shpinës

dhimbjen e qafës

dhimbje në shpatull ose në bërryl

për artritin

probleme me legenin, ijet dhe këmbët

lëndimet sportive

dhimbje të muskujve dhe kyçeve, për shkaqe që lidhen me punën ose shtatzëninë

Nëse jeni shtatzënë, përpara se të shihni një osteopat, kërkoni fillimisht këshilla nga një mjek i përgjithshëm ose mami në lidhje me simptomat tuaja.

Gjithashtu osteopati duhet të jetë i specializuar për dhimbjet e muskujve ose kyçeve gjatë shtatzënisë. /AgroWeb.org