Gratë japoneze njihen për një lëkurë të pastër si porcelani. Ndonëse Japonia është vendi më novator në botë, gratë japoneze ende përdorin trajtime shekullore për t’u dukur vite më të reja se mosha e tyre. Një prej tyre është përdorimi i ujit që përftohet pas gatimit të orizit.

Parandalon plakjen e parakohshme të lëkurës

Përdorimi i ujit të orizit si pastrues i fytyrës mund t’ju ndihmojë të mbani rrudhat larg. Uji i fermentuar i orizit rrit prodhimin e kolagjenit në lëkurën tuaj dhe e ndihmon atë të qëndrojë e freskët për më gjatë. Uji i orizit është gjithashtu i pasur me antioksidantë, gjë që e bën atë një armë të fuqishme dhe natyrale kundër rrudhave të hershme.

Vepron si një mbrojtës natyral ndaj diellit

Uji i orizit ka një efekt ftohës natyral, dhe aplikimi i tij në lëkurë mund të ndihmojë në zbutjen e djegieve nga dielli dhe lehtësimin e acarimit. Elementet e gjetura në oriz janë vërtetuar se mbrojnë lëkurën kundër dëmtimit nga dielli. Ekspozimi në diell është një nga shkaqet më të zakonshme të dëmtimit të lëkurës, dhe përdorimi i ujit të orizit është një mënyrë e lehtë dhe e përballueshme për të mbrojtur fytyrën tuaj.

Riparon lëkurën e dëmtuar

Industria e bukurisë ofron shumë produkte efektive por të shtrenjta, që mund t’ju ndihmojnë të keni lëkurë më të mirë. Uji i orizit është një përbërës natyral dhe i lirë për kujdesin e lëkurës që shumica e njerëzve tashmë e kanë në kuzhinën e tyre. Përveç aftësisë për të zvogëluar rrudhat, uji i orizit përmirëson dëmtimin e lëkurës dhe madje mund të përdoret për të trajtuar sëmundje të caktuara të lëkurës, të tilla si dermatiti atopik.

Zvogëlon pigmentimin e lëkurës

Edhe pse hiperpigmentimi është zakonisht i padëmshëm, kjo gjendje e zakonshme e lëkurës mund të jetë mjaft e bezdisshme dhe e sikletshme për disa njerëz. Nëse nuk trajtohen, njollat ​​e errëta mund të krijojë një ton të pabarabartë të lëkurës. Uji i orizit rrit prodhimin e melaninës dhe mund të zvogëlojë në mënyrë efektive hiperpigmentimin./Burimi:Panorama