Gjumi është një ndër proceset më të rëndësishëm të jetës e të përditshmërisë.

Prandaj po kaq e rëndësishme është edhe cilësia e tij përgjatë gjithë jetës.

Ekspertët këshillojnë shpesh që të keni kujdes me gjumin pasi është një nga faktorët kryesorë të shëndetit të mirë.

Mungesa e tij lidhet ngushtë me shtimin në peshë dhe obezitetin si tek të rriturit ashtu edhe fëmijët.

Një gjumë i keq ndikon gjithashtu edhe nivelin e horomoneve në trup, memorien dhe shëndetin tuaj kardiovaskular.

Si mund të flini më mirë?

Përveçse të mbani larg stresin e të keni një krevat të rehatshëm, çfarë mund t’ju ndihmojë në këtë proces janë ushqimet.

Në veçanti ato që janë të pasura me melatoninë siç janë edhe stikat për të cilat do të flasim në këtë artikull.

Melatonina njihet ndryshe si hormoni i gjumit dhe vepron drejtpërdrejt në qetësimin e sistemin nervor dhe muskujve tuaj, duke rritur kështu cilësinë e gjumit.

Një nga burimet më të mëdha të melatoninës natyrale janë pikërisht stikat e vogla me ngjyrën karakteristike jeshile.

Sipas një studimi të vitit 2014 mbi pagjumësinë të publikuar në revistën Nutrients, në vetëm 100 gramë stika të qëruara gjenden rreth 23 mg melatoninë.

Kjo shifër është shumë domethënëse përsa i përket krijimit të një regjimi të mirë gjumi nëpërmjet metodave natyrale siç është ushqimi.

Pra stikat mund t’i rendisim si një nga alternativat më të mira për gjumë të qetë.

Mjafton të konsumoni një grusht me to pak kohë para se të flini.

Si të zgjidhni të duhurat?

Në mënyrë që të favorizoni gjithnjë shëndetin e mirë bëni kujdes me frutat e thata që zgjidhni.

Stikat e pjekura zakonisht janë shumë të kriposura, prandaj është e rëndësishme të shikoni mirë paketimet që blini.

Kjo pasi kripa nuk njihet si aleate e mire e shëndetit dhe gjumit.

AgroWeb ju sugjeron të povoni stikat Seeberger të cilat vijnë n137 vendin tone nga Gjermania dhe janë të shëndetshme e natyrale.

Këto stika përmbajnë vetëm 0,02 gramë kripë dhe 52 gr yndyrna të shëndetshme.

Kjo pasi trajtohen në mënyrë natyrale që nga procesi i mbledhjes direkte nga pema në vendet e ngrohta deri tek pjekja e paketimi i plotë.

Këto paktime përmbajnë 100 gramë me stika secila të cilat mund t’ju zgjasin përgjatë ditëve në mënyrë që të kryeni regjimin tuaj të shëndetshëm ushqimor.

Çfarë i bën të veçanta frutat e thata Seeberger është cilësia e produkteve dhe metodat organike me të cilat ato trajtohen./AgroWeb.org