nga AgroWeb më 11 April, 2022

Pse Domatet Shqiptare Nuk Kanë Shijen e Dikurshme

Është e pamundur të gjesh një shqiptar që ka jetuar para 90-tës, e që s’ka bërë një herë në jetë pyetjen: Po si ka mundësi që domatet nuk kanë më atë shijen e mrekullueshme të dikurshme? Është absurde të mendosh që një sistem që mezi ia dilte të ushqente popullsinë përmes racionimit, të ofronte domate më […]

nga AgroWeb më 3 February, 2022

Lëngu i Domates dhe Përfitimet në Shëndetin e Zemrës – Sa Duhet Të Konsumoni

Sëmundjet kardiovaskulare janë pëgjegjëse për shumicën e vdekjeve në vendin tonë. Të përhapura me shpejtësi, kanë një sërë faktorësh nga pas që i shkaktojnë. Këta faktorë mund të varen që nga stili i jetesës, duhanpirja apo ushqimi i keq. Eleminimi i këtyre proçeseve dhe zakoneve të përditëshme mund të japë rezultate pozitive përsa i përket […]

nga AgroWeb më 18 November, 2020

Domatet Shqiptare – Më Të Kërkuarat në Tregjet Evropiane

Prodhimet bujqësore shqiptare gjithnjë e më tepër po gjejnë vend në tregjet europiane. Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Blendi Çuçi deklaroi sot se eksporti i fruta-perimeve shqiptare është një realitet që flet vetë për transformimin e madh që ka pësuar sektori bujqësor vit pas viti, falë politikave tona në mbështetje të sipërmarrjeve private dhe […]

nga AgroWeb më 5 December, 2017

Kompanitë Italiane Kërkojnë Domatet Qershizë Shqiptare

Domatet e vogla qershizë, plot shije e vlera fatmirësisht gjenden në çdo cep të Shqipërisë. Shumë prej fermerëve shqiptarë e kanë për zemër kultivimin e kësaj domateje të ëmbël të preferuar prej konsumatorëve. Domatet e vogla përmbajnë një sërë vlerash shëndetsore të pranuara në mbarë botën. Kjo domate me ngjyrë të ndezur të kuqe dhe […]