nga AgroWeb më 4 September, 2020

12,000 tonë fruta dhe perime me vlerë 6.4 miliardë lekë u eksportuan në 6 muaj

Pavarësisht situatës së krijuar nga COVID-19 eksportet e bujqësisë në vendin tonë u rritën me 11.6%. Shifrat e bëra publike nga ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj tregojnë që fermerët e kanë rritur eksportin e produkteve me 11.6% gjatë periudhës janar-qershor 2020. “Rriten me 11.6% eksportet e bujqësisë në Shqipëri pavarësisht kushteve të pandemisë. […]

nga AgroWeb më 25 July, 2020

Shije Shqipërie në Tregun Evropian – Biznesi i Agropërpunimit të Fruta-Perimeve Një Sukses

Ministri i Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, Eduart Shalsi vizitoi një nga bizneset e fruta-perimeve në Lushnjë. Shalsi thotë se “ky është një investim serioz përpunimi fruta-perimesh në Lushnjë. Në një ortakëri të gjatë për më shumë se 20 vite, jo shumë të zakontë, 4 vëllezër, Arbeni, Ylli, Kastrioti dhe Faiku, duke kombinuar aftësitë e […]

nga AgroWeb më 9 June, 2020

Rriten Çmimet e Ushqimeve dhe Produkteve Bazë

Muaji maj ka shënuar një rritje të përgjithshme të çmimeve në vend. Inflacioni, që mat ndryshimin vjetor të një shporte mallrash në maj ishte 2,1 %, raportoi INSTAT. Një vit më parë ky ndryshim ishte 1,5 %. Ndryshimi mujor i indeksit të çmimeve të konsumit në muajin maj 2020, krahasuar me prill 2020 është -0,8 […]

nga AgroWeb më 25 March, 2020

Fermerët Punojnë Për Të Furnizuar Tregun Me Fruta – Perime Të Freskëta

Qendrat e grumbullimit bujqësor, në Lushnjë dhe Fier, po vazhdojnë normalisht furnizimin e tregjeve të vendit me produkte të freskëta bujqësore, në  kushtet e situatës së karantinës në vend, si masë parandaluese për mospërhapjen e virusit COVID-19. Agjencia Rajonale e Shërbimit Veterinar dhe Mbrojtjes së Bimëve, Vlorë që merret me eksportet bujqësore të rajonit jugor […]