nga AgroWeb më 25 January, 2022

Erzeni Shpallet Kompania Më Besnike Ndaj Konsumatorit

Me një traditë 30 vjeçare në prodhimin dhe përpunimin e qumështit dhe nënprodukteve të tij, Erzeni, është kurorëzuar me çmimin “Kompania më besnike ndaj konsumatorit në Shqipëri.”  Çmimi iu dorëzua drejtorit ekzekutiv, Erzen Begaj, gjatë mbrëmjes gala të CCIT Awards, e organizuar nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë me mbështetjen e Bashkisë së Tiranës. Ky […]

nga AgroWeb më 27 September, 2021

Abuzimi Me Përdorimin e Pesticideve – Si Ndikon Kërkesa e Lartë e Tregut?

Përdorimi i pesticideve në bujqësi është një e keqe e domosdoshme për të ruajtur prodhimin bujqësor. Nuk është gjithnjë faji i fermerëve që frutat dhe perimet mbingarkohen me pesticide të rrezikshme. Sipas një investigimi Qendrës Alert, pesticidet e lejuar në vendin tonë janë jashtë standardit. Spërkatja e perimeve në sera me këto pesticide që duhet […]

nga AgroWeb më 5 July, 2021

Rritet Çmimi i Produkteve të Bulmetit – Arsyet Dhe Ndikimi Tek Konsumatorët

Përpunuesit e qumështit paralajmërojnë nga 1 korriku rritjen e çmimeve për disa nga produktet e freskëta të bulmetit. Arsyet e rritjes janë ndryshimi i çmimit të plastikës nga vendet furnizuese dhe shtrenjtimi i çmimit të energjisë nga rinovimi i kontratave në tregun e lirë. Për shkak të rritjes së kostos nga këto faktorë, përfaqësuesi i […]

nga AgroWeb më 23 April, 2021

Siguria ushqimore, inspektorët e AKU-së do përzgjidhen nga Komisioni për Auditimin e Trupave certifikuese

Inspektorët e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit (AKU) dhe trupa të tjera certifikuese që sigurojnë rregullat e konkurrencës te fermerët dhe informacionin e nevojshëm te konsumatori, për cilësinë e produkteve bujqësore do të miratohen edhe kontrollohen nga Komisioni për Miratimin dhe Auditimin e Trupave Certifikuese (KMATC). Komisioni do të përbëhet nga 5 anëtarë, që do të […]

nga AgroWeb më 9 December, 2020

Rritet me 42% mbështetja për sigurinë ushqimore dhe mbrojtjen e konsumatorit

Në buxhetin e vitit 2021 për bujqësinë, është rritur me 42% financimi për programin e sigurisë ushqimore dhe mbrojtjen e konsumatorit, krahasuar me vitin 2020. Ministria e Bujqësisë dhe Ushqimit, bën të ditur se, kryefjala e “Sigurisë Ushqimore” është reforma në Shërbimin Veterinar, një shërbim tejet i rëndësishëm për shëndetin e blegtorisë dhe shpendëve, për […]

nga AgroWeb më 22 July, 2020

AKU Bashkëpunim me Biznesin për Garantimin e Sigurisë Ushqimore

Praktikat e mira të sigurisë ushqimore për shitësit me pakicë, përmbushja e detyrimeve rregullatore dhe trajtimi i efekteve të pandemisë COVID-19 ishin në fokusin e një takimi informues për menaxherët e supermarketeve, të udhëhequr nga ekspertë të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit. Këtij takimi iu bashkuan edhe ekspertë të Projektit të Sigurisë Ushqimore të financuar nga […]

nga AgroWeb më 18 November, 2019

20 Strategji, 20 Plane Marketingu Dhe Komunikimi Për 20 Agrobiznese – Projekti Më i Fundit i Financuar Nga BE Dhe Implementuar Nga CBS Me Parterët

Në kuadër të projektit ndërkufitar midis Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, financuar nga Bashkimi Europian dhe implementuar nga Creative Business Solutions në partneritet me Fondin Shqiptar të Zhvillimit dhe Komunën e Dibrës së Madhe, 20 agrobiznese nga të dyja anët e kufirit do të mbështeten për herë të parë me shërbime marketingu e komunikimi. Për […]