nga AgroWeb më 18 Janar, 2021

Lëngu i Rasojit me Fuqi Kurative – Shëndet dhe Organizëm i Fortë

Në zonat më të thella të vendit qasja ndaj mjekësisë moderne ka qenë prej kohësh e kufizuar prej infrastrukturës dhe motit të egër. Në rrethana të tilla, njerëzit kanë shfrytëzuar të mirat e tokës për të marrë vlerat më të mira e për të mbrojtur shëndetin. Një prej tyre është lakra, e cila në zonat […]

nga AgroWeb më 12 Nëntor, 2020

Turshi me Shumë Perime Gati në Vetëm 10 Minuta

Turshitë janë fare mirë të njohura për shijen e tyre të veçantë dhe shumë të preferuara gjatë gjithë vitit. Tradicionale, plot vlera dhe shumë të thjeshta në përgatitje këto zahire tipike për stinën e dimrit mund t’i realizoni sa herë të doni në shtëpi. Më të njohurat janë kastravecat turshi, lakrat, specat apo domatet megjithëse […]

nga AgroWeb më 5 Qershor, 2020

Lëngu i Turshisë – A Ndihmon Kundër Urthit, Çfarë Duhet Të Bëni

Ka të dhëna se lëngu i turshisë është një kurë shumë e mirë shtëpiake kundër urthit apo refluksit të acidit. Ky problem ka të bëjë me kthimin në ezofag të acideve të stomakut. Lëngu i turshisë është një mënyrë shumë e mirë për të marrë lactobacille, baktere të shëndetshme për stomakun që gjenden në mënyrë […]

nga AgroWeb më 19 Janar, 2018

Lëngu i Turshisë – Përfitimet Direkte në Organizëm

Lëngu i turshisë është i preferuari i atyre që merren me aktivitet sportiv dhe fizik. Deri pak kohë më parë, ekspertët supozonin që lëngu i turshisë ndihmonte me ngërçet dhe dhimbjet e muskujve, por tashmë studimet kanë treguar që ata kishin të drejtë. Gjeni më poshtë nga AgroWeb.org, vlerat shëndetësore të lëngut të turshisë. Qetëson […]