nga AgroWeb më 20 April, 2021

163 kilometra me biçikletë për të ndërgjegjësuar për nismën “Vjosa Park Kombëtar”

Këtë fundjavë një i ri nga Tirana pedaloi me biçikletë 163 kilometra përgjatë rrjedhës së lumit Vjosa për të ndërgjegjësuar qytetarët që të kërkojnë shpalljen e pellgut ujëmbledhës të këtij lumi Park Kombëtar. Erind Gjoni, 33 vjeç, baba i dy fëmijëve, i cili çiklizmin e ka pasion që e ushtron vitet e fundit, pedaloi të […]

nga AgroWeb më 28 January, 2021

Vjosa së Shpejti Zonë e Mbrojtur nga Kufiri me Greqinë Deri në Derdhjen me Adriatikun

Qeveria Shqiptare së shpejti do të shpallë zonë të mbrojtur të gjithë pjesën e lumit Vjosa nga kufiri me Greqinë deri në derdhjen e Adriatikut. Ndërkohë që është parashikuar të zgjerohet zona e mbrojtur edhe për Alpet e Shqipërisë. Vendimi për Vjosën Ky lajmërim u bë i ditur nga ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Z.Blendi […]

nga AgroWeb më 1 November, 2019

Leonardo DiCaprio: Mos e Prekni Vjosën, Është i Vetmi Lumë i Egër në Europë

Thirrjes ndërkombëtare kundër ndërtimit të hidrocentraleve mbi lumin Vjosa i është bashkuar dhe një nga aktorët më të njohur hollivudian, Leonardo DiCaprio. Duke e cilësuar Vjosën si të vetmin lum të egër në Europë, në profilin e tij në Instagram, ku ndiqet nga 37 milionë njerëz, Di Caprio ka shpërndarë videon dhe tekstin e The […]

nga AgroWeb më 28 April, 2017

Ekspertët Evropianë: Ndal Hidrocentralit mbi Vjosë!

Rreth 30 shkencëtarë nga universitetet më të njohura evropiane nga Austria, Gjermania, Sllovenia, së bashku me kolegë nga Shqipëria kanë zhvilluar kërkime studimore mbi lumin Vjosa, për të parë efektet që pritet te ketë ndërtimi i hidrocentralit të Poçemit. Profesor Fritz Schiemer nga Universiteti i Vjenës, teksa foli për vlerat e lumit të Vjosës, bëri […]