nga AgroWeb më 12 May, 2021

Mjeku shqiptar në New York: Shanset që varianti indian të përhapet janë të mëdha

Sulejman Çelaj, mjek dhe shef departament në një spital në New York thotë se tani ka ardhur koha që bota të rihapet pasi nuk mund të vazhdohet gjatë gjithë kohës me masa kuzuese. “Besoj se ka ardhur koha që bota të rihapet besoj se nuk mund që të vazhdojmë gjithë jetën në të njëjtën kushte”, […]

nga AgroWeb më 2 March, 2021

COVID-19 – Infeksionet kronike mund të ndihmojnë mutacionet e virusit

Mutacionet Sars-CoV-2 mund të lindin në rastet e infeksionit kronik, ku trajtimi për një periudhë të zgjatur mund t’i sigurojë virusit me shumë mundësi për të evoluar, sipas një studimi nga Universiteti i Kembrixhit, i botuar në revistën “Nature”. Duke përdorur një variant sintetik të proteinës Spike të virusit të krijuar në laborator, ekipi tregoi […]

nga AgroWeb më 16 February, 2021

Faktet e Reja: Variantet e reja të virusit prekin më shumë të rinjtë

Rektori i Universitetit të Mjekësisë, Arben Gjata, tha se rritja e të infektuarve ishte e pritshme dhe se ky mund të ishte tregues për praninë e varianteve të reja të COVID. Ai theksoi se mutacionet e reja të virusit, kanë më shumë përhapje, prekin të rinjtë dhe lënë më shumë pasoja, gjë që aktualisht po […]

nga AgroWeb më 11 February, 2021

Mutacionet e reja të COVID-19 dhe rrezikshmëria e tyre

Në Evropë, por edhe në vendin tonë në muajt e fundit janë identifikuar disa variante të reja të COVID-19. Por cilat janë këto variante që po zgjerohen kudo dhe po tregojnë një intensitet të ri të sëmundjes? Një nga variantet e para që është përhapur më shpejt dhe gjerësisht është ai i Mbretërisë së Bashkuar […]

nga AgroWeb më 4 February, 2021

Mutacionet e COVID-19/ Mjeku Shqiptar Në Angli: Situata Është e Rëndë

Mjeku shqiptar në Angli, Adrian Fandi bëri në Euronews Albania një rezyme të situatës së koronavirusit në Angli. Mjeku u shpreh se situata e COVID-19 në këtë shtet vazhdon të jetë e rëndë, kjo edhe për shkak të mutacioneve të reja të virusit. “Situata vazhdon të jetë e rëndë edhe pse 3 apo 4 ditët […]