nga AgroWeb më 21 July, 2022

Lulja që Naim Frashëri Solli në Sarandë

Nuk ka person në Shqipëri që nuk e njeh këtë shkrimtar të famshëm i cili ka dhënë një kontribut thelbësor gjatë periudhës së rilindjes kombëtare. Naim Frashëri, sipas të dhënave të AgroWeb.org, përveç pasionit të madh për letërsinë kishte edhe një tjetër kënaqësi. Bëhet fjalë pikërisht për bimët, kryesisht lulet. Kjo mbase lidhet dhe me […]

nga AgroWeb më 2 July, 2021

Historia e pemës 145 vjeçare të piperit e mbjellë nga Naim Frashëri

Pema e madhe e piperit në zemër të Sarandës është mbjellë nga dora e Naim Frashërit dhe këto nuk janë vetëm disa rreshta në librin e të ndjerit Moikom Zeqo. AgroWeb i’u referua artikullit të shqiptarja.com sipas të cilës, banorët e thonë mes njëri- tjetrit si në formë gojëdhëne, por ajo është një fakt, të […]