nga AgroWeb më 3 November, 2021

A Shtuam Në Peshë Gjatë Pandemisë? – Faktet Nga Ekspertët

Shumë njerëz në mbarë botën kanë folur për pandeminë dhe shtimin në peshë gjatë karantinës. Por a është e vërtet se njerëzit kanë shtuar peshë gjatë kësaj periudhe? Kjo pyetje i intrigoi studiuesit dhe kështu ata vendosën të bëjnë një hulumtim në të cilin AgroWeb.org u bazua për këtë artikull. Studiuesit rishikuan ndryshimet në peshën […]

nga AgroWeb më 7 January, 2021

Më shumë se 60% e njerëzve e gjejnë çlirimin nga stresi i COVID në natyrë

Kërkimet e bëra nga Fondacioni i Shëndetit Mendor kanë zbuluar se 62% e të rriturve në Mbretërinë e Bashkuar gjetën çlirim nga stresi i COVID-19 vetëm duke bërë një shëtitje. Pothuajse gjysma e të anketuarve menduan gjithashtu se kalimi i kohës në hapësira të gjelbra i ka ndihmuar ata të përballen me rritjen e ankthit […]

nga AgroWeb më 28 December, 2020

Silva Bino: Maska Duhet Mbajtur Edhe Pasi Keni Kaluar COVID-19

Në Open në Top Channel u fol për situatën e pandemisë së Covid-19 në vendin tonë dhe për kohën se kur pritet të mbërrijë vaksina në Shqipëri.  Një detaj që tërhoqi vëmendjen e publikut ishte që doktoresha e njohur Silva Bino u shfaq me maskë edhe ishte në një lidhje direkte nga shtëpia. “Unë e […]

nga AgroWeb më 21 December, 2020

Pse Kufizimi I Orareve Të Lëvizjes Ndikon Në Përhapjen E Covid-19?

Shumë shtete në luftën kundër COVID-19 kanë zgjedhur si masë parandaluese kufizimin e lëvizjs së lirë të qytetarëve. Por le të shqyrtojmë se si kjo metodë ndikon në përhpjen e këtij virusi! Qëllimi i kufizimeve orare të lëvizjes ka qëllim të zvogëlojë ndërveprimet jo-thelbësore midis njerëzve, duke mos bllokuar plotësisht jetën e tyre ose të […]

nga AgroWeb më 31 August, 2020

OBSH: Më Pak se 10% e Popullsisë e ka Kaluar COVID-19

Sa njerëz duhet të jenë të vaksinuar apo të kenë antitrupa nga kapërcimi i COVID-19, që të ulet mundësia e virusit për t’u shpërndarë? Kjo pyetje u bë nga gazetarët në konferencën e OBSH-së. Epidemiologia Maria Van Kerkhove tha se janë rreth 100 studime që po vazhdojnë njëkohësisht në të gjithë botën, dhe OBSH është […]

nga AgroWeb më 26 August, 2020

Agresiviteti i COVID-19 Vijon të Rritet në Shqipëri

Agresiviteti i COVID-19 vijon të rritet në Shqipëri dhe këtë e tregojnë rastet e reja dhe numri i pacientëve, të cilët ndërrojnë jetë për shkak të komplikacioneve shëndetësore. Ministria e Shëndetësisë në përditësimin e saj theksoi se në 24 orët e fundit janë konstatuar 117 raste të reja, ndërsa 6 qytetarë kanë humbur jetën. Shefja […]

nga AgroWeb më 1 April, 2020

Përse COVID-19 Preku më Shumë Italinë – Faktorët Ndikues

Situata me koronavirusin e ri COVID-19 është një problem që po përhapet në të gjithë globin. Megjithatë që nga shpërthimi në Vuhan, ritmet e tij kanë qenë të ndryshme për vende të tjera të botës. Më mbërritjen e virusit në Evropë fillimisht në Gjermani ,u duk se situata do të izolohej po aty siç ndodhi […]

nga AgroWeb më 25 March, 2020

Për Sa Muaj Duhet Të Sigurohen Rezervat Ushqimore

Qeveria ka marrë krahas shpalljes së gjendjes së fatkeqësisë natyrore edhe disa masa të tjera shtesë që i detyrojnë bizneset që tregtojnë produkte ushqimore dhe barna, me shumicë, të mbajnë rezerva për tre muaj. Përndryshe do të marin gjoba prej 5 milionë lekësh dhe do të përjashtohen nga tenderat për 3 vjet. Përballimi i Situatës […]