nga tesi.kerenxhi më 14 September, 2022

A Mund Të Konsumoni Verë Nëse Keni Presion Të Lartë Gjaku?

Presioni i lartë i gjakut është një diagnozë e zakonshme që shumë njerëz janë në gjendje ta menaxhojnë duke jetuar një jetë normale. Ka shumë faktorë që rrisin rrezikun e presionit të lartë të gjakut, të tillë janë mosha, stresi, duhanpirja, gjenetika, probleme të ndryshme shëndetsore dhe një regjim ushqimor me cilësi të dobët. Shumë […]

nga AgroWeb më 16 December, 2021

Liker Me Çokollatë – Shija Unike Që Nuk Duhet Të Mungojë Këto Festa

Likeri është një pije e distiluar alkoolike që mund të përgatitet me shije dhe aroma të ndryshme. Fjala liker vjen nga latinishtja dhe do të thotë “të tresësh”. Në këtë pije mund të tresni sheqerin, alkoolin e fortë, erëza, fruta dhe barishte të ndryshme, mundësitë janë të shumta. Kjo pije është përgatitur për herë të […]

nga AgroWeb më 7 June, 2019

Si Ndikon Duhani dhe Alkooli tek Shëndeti i Kockave

Pohimi që duhani dhe alkooli janë dy kombinime të dëmshme për trupin e njeriut është i njohur tashmë. Megjithatë konsumi i tyre është shumë i përhapur në të gjithë globin dhe fillon që në mosha të hershme. Duke e bërë këtë një problem të theksuar të shoqërive sot i cili mund të shkaktojë dëme të […]