nga AgroWeb më 26 August, 2020

Popullsia Shqiptare po Plaket. Numri i Lindjes së Fëmijëve në Rënie

Në Shqipëri, sipas një studimi më të fundit, është vërejtur një plakje me ritme të shpejta e popullsisë. Studimi thekson se rritja e numrit të të moshuarve po ndodh njëkohësisht me emigrimin e familjeve të reja dhe normat e ulëta të lindshmërisë së popullatës në vend. Shqipëria është vendi me plakjen më të shpejtë të […]

nga AgroWeb më 12 February, 2020

93.1% e shqiptarëve të prekur nga sëmundjet kronike, shkak kequshqyerja

Pavarësisht rritjes së jetëgjatësisë, rritja e sëmundjeve kronike dhe jo të transmetueshme është shndërruar në një kërcënim global. Çdo vit në të gjithë globin, 15 milion njerëz vdesin para moshës 70 vjeç nga këto sëmundje të cilat përfshijnë sëmundje kardiovaskulare, diabeti dhe mbipesha, citon Banka Botërore në një studim të fundit. Sipas të dhënave të […]