nga AgroWeb më 13 October, 2022

Ataku Tek të Rinjtë – Çfarë Shkakton dhe si ta Parandaloni

Zemra megjithëse është një nga organet më të fuqishme e të rëndësishme të të gjithë organizmit, njëkohësisht është edhe shumë e ndjeshme ndaj problemeve. Problemet me të nisin që nga shtrëngimet e lehta, e deri tek atakët kardiak të cilët mund të jenë një rrezik shumë shqetësues për jetën. Pikërisht për atakun në zemër do […]

nga AgroWeb më 29 April, 2022

Shkaqet Më Të Zakonshme Të Marramendjes – Çfarë Duhet Të Dini

Marramendja ose ndryshe humbja e ekiulibrit është një fjalë që përdoret shpesh si nga mjekët ashtu edhe pacientët. Ju ndodh të rriturve ashtu edhe fëmijëve fare të vegjël, për shkaqe dhe arsye nga më të ndryshmet. Këto shkaqe mund të fillojnë që nga dëmtimet e jashtme që trupi mund të pësojë, e deri tek problemet […]

nga AgroWeb më 10 August, 2020

Sëmundjet e Zemrës Në Rritje: Mjeku Vargu Jep Këshillat Praktike Që Duhet Të Ndiqni

Sipas një studimi të Eurostat dhe Instat, rezulton se Shqipëria renditet e pesta në Europë sa i takon numrit të vdekshmërisë që vjen prej sëmundjeve të zemrës dhe tensionit, me 53.7% të totalit të vdekjeve. Mjeku kardiolog Petrit Vargu tha për Euronews Albania, se në 30 vitet e fundit shqiptarët kanë ndryshuar plotësisht stilin e […]