nga AgroWeb më 26 October, 2020

Ndryshohen Përcaktimet e Proteinave për Tregtimin e Qumështit Pluhur

Ndryshon niveli i lejuar i ndotësve në proteinat e qumështit pluhur, që do të tregtohet në vendin tonë. Udhëzimi i ri, i Ministrisë të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, që përcakton elementët e rinj të përbërjes të kazeinave dhe kazeinatet e destinuara për konsum njerëzor dhe përzierjet e tyre është botuar në fletoren zyrtare. Udhëzimi  (Në […]

nga AgroWeb më 30 April, 2018

Qumështi Sot – Natyral Apo Me Qumësht Pluhur?

Sa të sigurtë janë konsumatorët shqiptarë për cilësinë e qumështit që përdorin? Nga një vëzhgim në tregun e brendshëm dallon me dhjetëra marka prodhimi. Nga shqiptaret tek boshnjaket, nga serbet tek maqedonaset, nga italianet tek bullgaret. Ndërkohë specialistët e cilësisë së qumështit tregojnë se është e pamundur që gjatë gjithë vitit origjina e qumështit të […]