nga AgroWeb më 21 October, 2022

Marramendja Një Nga Shenjat e Hershme të Demencës

Shumë njerëz mendojnë se shenjat e para të demencës janë harresa e detajeve të rëndësishme si datat dhe fakte specifike. Por në realitet shumë nga veprimet e përditshme mund të jenë shenja paralajmëruese të zhvillimit të kësaj sëmundje neurodegjenerative. Sipas një studimi në të cilin AgroWeb.org u mbështet, tregoi se edhe një lëvizje e thjeshtë […]

nga AgroWeb më 28 March, 2022

Cilat Janë Shenjat E Demencës – Kur Duhet Të Shkoni Tek Mjeku?

Disa studime në të cilat AgroWeb.org mbështetet, kanë zbuluar se të moshuarit raportojnë mirëqenie më të madhe emocionale dhe më shumë kënaqësi dhe siguri personale. Por në të njëjtën kohë, plakja vjen me shqetësimet e veta, veçanërisht ato shëndetësore. Për shumë njerëz, një prej shqetësime të lidhura me moshën është demeca, një rënie progresive e […]