nga AgroWeb më 30 November, 2022

Shija e Vërtetë e Mesnikut të Traditës – Receta e Saktë

Mesniku është një traditë e vjetër e shumë zonave të Shqipërisë. Ky byrek përgatitet duke kombinuar petët e pjekura me lëngun dhe mishin e pulës së detit. Emri i këtij byreku vjen pikërisht nga emërtimi i pulës së detit. Në zonën e Kolonjës ato quhen ndryshe Miska, dhe duke qenë se janë përbërësi thelbësor i […]

nga AgroWeb më 20 May, 2022

Bufkat e Kuqe – Mini Specat e Përkryer për Turshi

Ngjyra e ndezur e kuqe dhe forma e ngjashme me zemrën, të sjell ndërmend mbrëmjet e bukura të vjeshtës. Bufkat e kuqe kanë ndezur oreksin e shqiptarëve që në lashtësi. Janë të shijshme, të shëndetshme, të lehta për t’u gatuar dhe të çmuara në vlerat e tyre. Specat ashtu si edhe bufkat, janë miket më […]