nga AgroWeb më 22 October, 2021

Marramendja Një Nga Shenjat E Hershme Të Demencës

Shumë njerëz mendojnë se shenjat e para të demencës janë harresa e detajeve të rëndësishme si datat dhe fakte specifike. Por në realitet shumë nga veprimet e përditshme mund të jenë shenja paralajmëruese të zhvillimit të kësaj sëmundje neurodegjenerative. Sipas një studimi në të cilin AgroWeb.org u mbështet, tregoi se edhe një lëvizje e thjeshtë […]

nga AgroWeb më 10 May, 2021

Dhimbja e Kockave – Si Ndikon një Orë Ecje në Javë për Osteoartritin

Osteoartriti është një nga format më të zakonshme të artritit tek të rriturit dhe zakonisht tek moshat e moshuara. Veçanërisht osteoartriti i gjurit prek rreth 13% të njerzve mbi moshën 60 vjeç. Kjo shifër vjen duke u rritur me 40%në mosha më të mëdha. Duke qënë një problem që shkakton dhimbje dhe vështirësi në lëvizje, […]