nga AgroWeb më 3 August, 2022

Nga Çfarë Shkaktohet Depresioni – Çfarë Zbulon Studimi i Fundit

Që nga vitet 1990, përdorimi i antidepresantëve është rritur sëbashku me teorinë se ilaçet balancojnë nivelet e kimikateve në tru. Studimet e reja sugjerojnë se në fakt depresioni nuk shkaktohet nga nivelet e ulëta të serotoninës. Por se depresioni mund të lidhet më fort me ngjarjet negative të jetës. “Mund të themi me siguri se […]

nga AgroWeb më 26 April, 2022

Operacionet Sjellin Rreziqe Afatgjata Në Shëndetin E Trurit

Ndoshta është hera e parë që haseni me atë që quhet mosfunksionim kognitiv postoperativ (POCD). Ky term përshkruan rënien e aftësive njohëse pas një operacioni. Që në vitin 1887, janë botuar artikuj që përshkruanin rastet e delirit pas operacioneve me anestezi. Vetëm një shekull më vonë, shkencëtarët drejtuan vëmendjen tek pacientët që shfaqën një rënie […]

nga AgroWeb më 22 December, 2021

Gratë Apo Burrat – Cilët E Përhapin Më Tepër Covid-19?

Studiuesit në Universitetin Shtetëror të Kolorados u fokusuan në gjurmimin e përhapjes së COVID-19 në mjediset e arteve skenike. Studimi i cili zgjati me muaj, fillimisht u zhvillua për të parë se çfarë mund të bëjnë ata që merren me shfaqet e artit për të mundësuar një rikthim të sigurt në skenë pas pandemisë. Kjo […]

nga AgroWeb më 25 February, 2020

Disa Pije që Konsumoni Çdo Ditë Shkaktojnë Sëmundje Kardiovaskulare

Lëngje frutash të paketuara, pije energjike apo pije të konservuara, pra jo natyrale por që fatkeqësisht konsumohen çdo ditë janë të dëmshme për shëndetin. Të dhënat më të fundit, të cilave u referohet AgroWeb.org tregojnë se ka një lidhje mes pijeve me sheqer dhe rritjes së rrezikut të vdekjeve nga sëmundjet kardiovaskulare. Studimi më i […]

nga AgroWeb më 20 March, 2018

Studimi i Fundit – Ushqimet me Fibër Ideale Kundër Diabetit

Ekspertët e mjekësisë thonë se kanë zbuluar një lidhje të drejtpërdrejtë mes sheqerit në gjak dhe baktereve të mira në stomak. Ata pretendojnë se nëpërmjet një regjimi ushqimor të pasur me fibër, ata kanë arritur të trajtojnë me sukses diabetin e tipit dy tek një grup i vogël pacientësh. Lajmi u bë publik së fundmi […]