nga AgroWeb më 25 February, 2022

Tavë nga Sofra e Gjakovës – Traditë dhe Shije

Një recetë e vjetër dhe specialitet i hershëm i kuzhinës kosovare, tipike e zonës së Gjakovës. Fantastik në shije dhe e pasur në përbërës dhe vlera ushqyese gjithashtu. Kuzhina gjakovare është me nam për shijen e saj teksa kërkon mjeshtërinë e amvisave në përgatitjen e gatimeve të ndryshme. AgroWeb.org ju sugjeron më poshtë recetën e […]

nga AgroWeb më 11 January, 2018

Djathi i Bjeshkëve të Sharrit – Shije Unike nga Tradita Kosovare

Një traditë e vjetër, po aq sa vet Mali i Sharrit, me një shije të mrekullueshme dhe unike në botë. Shija e tij ka mahnitur veçanërisht turistët e huaj. Ata sapo largohen nga Kosova kujdesen që pak djathë Sharri ta marrin me vete. Kohët e fundit, kërkesa për djathin e Sharrit jo vetëm që është […]