nga AgroWeb më 15 September, 2020

Si Do Të Jetë Vala e Dytë e Pandemisë – Flasin Ekspertët

Po bëhen gjashtë muaj prej se në Kosovë u shfaqën rastet e para me coronavirus, kurse shqetësimi për valën e dytë të përballjes me coronavirusin e ka tashmë e gjithë bota. Sipas mikrobiologut Lul Raka varet nga qytetarët dhe institucionet qeveritare, se sa e vështirë do të jetë vala e dytë e përballjes me pandeminë […]

nga AgroWeb më 24 July, 2020

KE Nxit Shtetet Të Shtojnë Testimet Teksa Përgatiten Për Një Valë Të Re Të Virusit

Komisioni Europian ka njoftuar një seri masash që duhen ndërmarrë për t’u përgatitur për një valë të dytë të mundshme të koronavirusit. Në krye të këtyre masave të njoftuara nga ekzekutivi i bllokut europian qëndron rritja e testimeve, gjurmimi i kontakteve si dhe përmirësimi i mbikëqyrjes dhe i qasjes në shërbimet shëndetësore. Komisioni gjithashtu i […]

nga AgroWeb më 20 July, 2020

Studiuesit Britanik: Vala e Dytë Këtë Dimër – Këshillat e Ekspertëve

Vala tjetër e koronavirusit në dimër ‘mund të jetë më e keqe se e para’. Mbretëria e Bashkuar mund të përballet me rreth 120,000 vdekje të reja për shkak të Covid-19 në valën e dytë thonë shkencëtarët. Të pyetur për të modeluar një skenar “të arsyeshëm” të rastit më të keq, ata parashikojnë se mund […]

nga AgroWeb më 23 June, 2020

Vala e Dytë e Covid 19 Mund të Jetë Më e Madhe nga sa Pritet

Shumë shtete po dalin prej izolimit, edhe pse shumë ekspertë parashikojnë një valë të dytë infeksionesh nga Covid-19. Bazuar në valën e parë, këta vende mund të parandalojnë më të keqen nëse vihen në lëvizje me shpejtësi. Qeveritë që hezituan të organizojnë një reagim të shpejtë dhe gjithëpërfshirës kur u shfaq virusi, përfunduan me tetë […]