nga AgroWeb më 3 November, 2021

Bërthamat e Hurmave të Arabisë – Vlerat e Rralla Mirëbërëse

Bërthamat e hurmave të Arabisë ndihmojnë mëlçinë dhe veshkat dhe i mbrojnë ato nga toksinat. Këto bërthama janë të dobishme edhe kundër diabetit. Ato janë të pasura me antioksidantë dhe parandalojnë dëmët e shkaktuara në ADN-në tonë, por edhe infeksionet virale. Vlerat shëndetsore të bërthamave të hurmave të Arabisë Diabeti Bërthamat janë të dobishme në […]

nga AgroWeb më 17 September, 2019

Në Treg Hurmat e Para Farëzeza – Pse Ju Duhen Për Shëndetin

Shqiptarët janë të çmendur pas hurmave, me apo pa fara qofshin ato. Të gjithë janë të mendimit që hurmat kanë qenë pjesë e traditës sonë prej shekujsh të tërë. Pemët e këtyre hurmave gjenden në çdo rrugicë, shtëpi përdhese, lagje, pemishte apo edhe bahçe. Hurmat e para farëzeza sapo kanë dalë në treg me një […]