nga AgroWeb më 6 September, 2021

Çfarë mund të bëjmë ne për të parandaluar zjarret?

Teksa zjarret në mbarë globin po bëhen më të shpeshta dhe me pasoja më të rënda, është shumë e rëndësishme të dimë se çfarë mund të bëjë secili prej nesh për t’i parandaluar ato. Korriku ishte muaji më i nxehtë në botë, me flakë që shkatërruan zona të mëdha në Shtetet e Bashkuara, Kanada, Turqi, […]

nga AgroWeb më 20 August, 2021

Shqipëri: Zjarret në male po sjellin dëme të rënda në mjedis

Në Shqipëri, vazhduan edhe sot zjarret në disa zona malore në veri dhe në jug të vendit, ku po digjen hapësira të gjera me pyje, kullota dhe pemë frutore. Ushtria shqiptare po ndihmohet edhe nga helikopterë të ardhur nga Bashkimi Europian, por dëmet në mjedis janë të konsiderueshme, dhe ndërhyrja vlerësohet si jetike për të […]

nga AgroWeb më 11 August, 2021

Shkencëtarët: Ngrohja Globale është e Paprecedentë dhe e Rrezikshme për të Gjithë Planetin

Ditën e djeshme u publikua raporti mbi klimën dhe ngrohjen globale nga OKB dhe Paneli Ndërqeveritar mbi Ndryshimet Klimaterike (IPCC) 2021. Në të diskutohen të gjithë problemet mjedisore me të cilat i gjithë planeti Tokë po haset prej disa vitesh. Një nga çështjet kryesore që shtrohet në këtë raport, është ndryshimi i paprecedentë që klima […]