nga AgroWeb më 1 November, 2022

Një Orë Gjumë më Tepër – Efektet e Papritura dhe Ndikimi në Organizëm  

Kur vjen koha për t’u zgjuar, njeriut i duket sikur edhe pesë minuta shtesë në shtrat kanë rëndësi. Në disa raste këto pesë minuta kthehen në një orë duke ndryshuar tërësisht ritmin e ditës. Një orë gjumë më tepër ka një ndikim të rëndësishëm në jetën dhe punën e njeriut. Rëndësia e Gjumit në Jetën […]

nga AgroWeb më 6 October, 2022

Të Vërtetat që Patjetër Duhet të Dini për Gjumin dhe Rëndësinë e Tij

Njeriu shpenzon një të tretën e jetës së tij duke fjetur. Ekspertët thonë se gjumi ështe aspekti më misterioz i shëndetit dhe mirëqenies. Ai ndikon fort tek shëndeti dhe humori. Mjafton një natë e keqe pa gjumë që njeriu të ndihet keq dhe i acaruar. Mungesa afat-shkurtër e gjumit mund të ndikojë ose përkeqësojë performancën […]

nga AgroWeb më 3 March, 2022

Çfarë është apnea e gjumit dhe cilat janë simptomat?

Apnea e gjumit është një çrregullim i gjumit, por mund të shkaktojë komplikime serioze të shëndetit. Ky çrregullim bën që frymëmarrja juaj të ndalet mënyrë të përsëritur dhe të rifillojë kur jeni në gjumë. Çfarë është saktësisht apnea e gjumit? Ka shumë lloje të ndryshme, por më e zakonshmja është apnea obstruktive e gjumit. Kjo […]