nga AgroWeb më 1 April, 2022

Autizmi Tek Të Rriturit – Çfarë Duhet Të Dini Rreth Simptomave dhe Diagnostikimit

Simptomat e autizmit tek të rriturit mund të shfaqen ndryshe nga fëmijët dhe shumë të rritur me kalimin e viteve kanë mësuar si të jetojnë me to. Çrregullimi i spektrit të autizmit (ASD) është një nga çrregullimet neurozhvillimore më të zakonshme. Në shumicën e rasteve, njerëzit autikë diagnostikohen në fëmijëri, zakonisht pas moshës 4 vjeçare. […]

nga AgroWeb më 7 December, 2021

Ndikimi i Vitaminës D Në Organizëm Dhe Problemet Që Sjell Mungesa Saj

Vitamina D është thelbësore për shëndetin e megjithatë shumë njerëz nuk e kuptojnë rëndësinë e saj. Ekspertët thonë se në një pikë të jetës, njerëzit përballen me rënien e niveleve të vitaminës D, ndonëse nuk e kuptojnë një gjë të tillë. Nivelet e ulëta të vitaminës D manifestohen me një sërë simptomash siç janë: energjia […]

nga AgroWeb më 20 April, 2021

Ndikimi i Baktereve Tek Shëndeti i Trurit – Ushqimet Që Ju Duhen

Në trupin e njeriut mund të numërohen deri në 30 trilion qeliza dhe plot 40 milion baktere. Këto shifra janë tregues i mjaftueshëm se kush e ka kontrollin e organizmit. Sipas ekspertëve është pikërisht ushqimi ai që përcakton nëse bakteret bëhen armiqësore ndaj organizmit ose jo. Studimet shkencore kanë nënvizuar prej kohësh lidhjen e fortë […]