nga AgroWeb më 3 August, 2022

Tetë nga Dhjetë Pacientë Gënjejnë tek Mjeku – Pse nuk Tregojmë të Vërtetën

Në një grup prej 10 pacientësh, 8 nga ata gënjejnë para mjekut. Kjo del nga një studim i Universitetit të Utah Health, i cili tregon se 80 për qind e pacientëve pranojnë se nuk janë të sinqertë kur vizitohen. Ka disa arsye për këtë por më të përhapurat janë gënjeshtrat për të bërë një përshtypje […]

nga AgroWeb më 5 April, 2022

Zbuloni të Vërtetat dhe Shkaqet e Problemeve me Variçet

Ndonëse variçet shihen dhe dallohen me sy të lirë, ato mund të krijohen shumë më thellë nën lëkurë, aty ku nuk shihen dot. Variçet janë një sëmundje mjaft e përhapur në Shqipëri. Disa njerëzve mund t’u duket se shfaqja e damarëve të mavijosur në këmbë nuk është shqetësuese për sa kohë nuk ka simptoma të […]

nga AgroWeb më 1 April, 2022

Autizmi Tek Të Rriturit – Çfarë Duhet Të Dini Rreth Simptomave dhe Diagnostikimit

Simptomat e autizmit tek të rriturit mund të shfaqen ndryshe nga fëmijët dhe shumë të rritur me kalimin e viteve kanë mësuar si të jetojnë me to. Çrregullimi i spektrit të autizmit (ASD) është një nga çrregullimet neurozhvillimore më të zakonshme. Në shumicën e rasteve, njerëzit autikë diagnostikohen në fëmijëri, zakonisht pas moshës 4 vjeçare. […]