nga AgroWeb më 27 September, 2022

6 Mënyra Për Të Humbur Peshë Rreth Gjunjëve Dhe Për Një Peshë Të Shëndetshme

Ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në pamjen dhe funksionin e gjunjëve, i tillë është edhe dhjami i tepërt rreth tyre që lidhet drejtpërdrejtë me peshën e tepërt. Edhe pse nuk ekziston asnjë teknikë specifike që të mund të largojë vetëm dhjamin rreth gjunjëve, ka mënyra se si mund të humbisni yndyrë në të […]

nga AgroWeb më 3 August, 2022

Disa Mënyra të Thjeshta për të Mbrojtur Gjunjët Tuaj

Gjunjët janë nyjet më të mëdha dhe më të forta në trupin tuaj. Ato mbajnë 80% të peshës tuaj trupore kur qëndroni palëvizuar dhe 150% ose më shumë kur lëvizni. Mosha, dëmtimi dhe lëvizja e përsëritur mund të dëmtojë gjunjët tuaj dhe të çojë në artrozë ose në osteoartrit, një nga llojet më të zakonshme […]

nga AgroWeb më 21 March, 2022

Cili Është Ndryshimi Mes Ujit Në Gju Dhe Ënjtjes? – Shkaktarët Dhe Trajtimi

Ka dy lloje të ndryshme ënjtjeje: Edema është ënjtje që shfaqet kryesisht në indet e buta të trupit nga grumbullimi i fluideve. Dhe grumbullim i lëngut i sinovial që ushqen dhe lubrifikon artikulacionet dhe kërcet në gju. Në të vërtetë, nuk ka asnjë ndryshim midis tyre por uji në gju është thjeshtë një lloj i […]