nga AgroWeb më 29 December, 2020

Menyra Speciale e Përgatitjes së Kadaifit me Petë – Receta me Ëmbëlsi Fantastike

Kadaifi është një ëmbëlsirë që shqiptarët e konsumojnë shumë për festa dhe jo vetëm. Kjo ëmbëlsirë me origjinë turke është përvetësuar në traditën tonë dhe pasuruar me elemëntë të kulturës shqiptare duke u bërë një ëmbëlsirë mjaft e shijshme, nga ato që të ngelet në mend Nëse ballkavaja ka nderin të serviret vetëm gjatë Vitit […]

nga AgroWeb më 19 December, 2020

Përgatitja e Kadaifit – Çfarë Duhet të Bëni Kujdes

Kadaifi është një tjetër ëmbëlsirë që zakonisht përgatitet në fundvit për rastin e festave. Ai përgatitet në dy mënyra, njëra me petë e tjetra pak më e thjeshtë vetëm me kadaif. Duke qenë se nuk kërkon shumë mund sa bakllavaja, shumë familje preferojnë ta përgatisin. Edhe pse ka më pak përbërës, nuk do të thotë […]

nga AgroWeb më 27 December, 2018

Kunefe – Ëmbëlsia Unike e Kadaifit me Krem

Është një ëmbëlsirë krejt e veçantë, e cila përgatitet krej lehtë dhe shpejt. Përgatitet me kadaif, krem djathi dhe sherbet dhe emri i saj është Kunefe. Kjo ëmbëlsirë unike me prejardhje nga vendet e Lindjes ka një shije mahnitëse dhe është ideale për t’u përgatitur në raste të veçanta festash e gëzimesh familjare por edhe […]