nga AgroWeb më 22 July, 2022

Vaji i Rigonit – Vlerat Shëndetësore dhe si ta Përgatisni në Shtëpi

Vaji i rigonit është një nga kurat më të vlerësuara bimore me efekt të jashtëzakonshme për shëndetin. Testimet laboratorike kanë treguar se ky vaj është i suksesshëm kundër baktereve dhe mykut. Sipas të dhënave të AgroWeb, vaji i rigonit lufton jo vetëm mykun kandida por edhe parazitë më të rrezikshëm. Ky vaj bimor është i […]

nga AgroWeb më 24 December, 2021

Sherebelë Dhe Limon – Si Ta Përdorni Për Pastrimin E Organizmit

Në Shqipëri sherebela është një bimë mjekësore shumë e rëndësishme. Natyra na ka bekuar me këtë bimë medicinale endemike, duke e pasur me bollëk kryesisht në zonën e Malësisë së Madhe. Sherebela gjendet edhe në malësi të tjera të vendit të Veriut dhe të Jugut, aq sa dhe e eksportojmë në shumë vende të botës. […]

nga AgroWeb më 21 May, 2021

Trajtimi me Bimën Medicinale Kundër Problemeve me Aneminë

A keni dëgjuar për Mantelin e Zonjës? Është një bimë shumëvjeçare që i përket familjes botanike Alchemilla. Kjo familje e ka marrë emrin pas bestytnive se bulëzat e ujit që formojnë gjethet e Mantelit të Zonjës mund të transformonin metalet bazë në flori. Alkimistët besojnë se këto bulëza kanë fuqi magjike dhe misterioze që përtej […]