nga AgroWeb më 26 February, 2022

Llojet e Mjaltit dhe Përfitimiet për Shëndetin

Varietetet e mjaltit klasifikohen kryesisht sipas llojit të luleve nga është mbledhur nektari. Cilësia, ëmbëlsia dhe vetitë medicinale varen më së shumti nga lulet ku ai është mbledhur. Disa lloje mjalti kanë një aromë të butë, ndërsa të tjerët janë mjaft të fortë. Disa janë më të mirët për shërimin e plagëve ose për të […]

nga AgroWeb më 25 June, 2021

Ngurtësimi I Mjaltit – Si Qëndron E Vërteta

Shumë njerëz nuk i kuptojnë arsyet që qëndrojnë pas hollimit apo dendësisë së tepruar të mjaltit. Disa njerëz janë të mendimit se mjalti i trashë është i papërpunuar, ndërsa mjalti i hollë është përpunuar në ngrohje dhe mund të mos jetë cilësor. Mjalti artizanal puro nuk është gjithnjë më i trashë se mjalti i përpunuar. […]