nga AgroWeb më 21 March, 2022

Pse Janë Të Rëndësishme Pluhuri I Pjekjes, Soda E Bukës Dhe Majaja?

Pjekja është një shkencë më vete! Gjatë këtij procesi kombinimi dhe përzierja e përbërësve të papërpunuar kthehet në një ushqim të këndshëm dhe të shijshëm. Përbërësit kryesorë për një pjekje perfekte janë soda e bukës, pluhuri i pjekjejs dhe majaja, të cilat u japin produkteve të pjekura volumin e duhur. Për disa receta, si biskotat […]

nga AgroWeb më 26 November, 2021

Përse Fryhet Brumi I Bukës Kur E Përgatisim Me Maja

Një nga përbërësit që është gjithnjë pjesë tek gatimet e brumit duke filluar që nga buka e shtëpisë, deri tek brumi i picës është majaja. Majaja është një kërpudhë natyrale që rritet kudo, me rreth 1000 lloje të ndryshme të saj. Përdoret gjerësisht në kuzhinë e veçanërisht tek brumërat, si një mënyrë për t’i ndihmuar […]