nga AgroWeb më 17 June, 2022

Si Ndryshojnë Simptomat e Diabetit Tek Gratë Dhe Burrat

Megjithëse diabeti është një gjendje që ndikon në nivelet e sheqerit në gjak, ai shfaqet tek femrat dhe meshkujt në mënyra të ndryshme. Tek gratë, diabeti mund të shfaqet në formën e infeksioneve dhe çekuilibrit hormonal që shpesh ndikojnë në sistemin riprodhues. Edhe pse këto nuk mund të jenë një shenjë e sigurt e diabetit, […]

nga AgroWeb më 7 April, 2022

Faktet Si Ndryshon Plakja Mes Femrave Dhe Meshkujve

Nuk ka më vend për të diskutuar se meshkujt dhe femrat kanë procese të ndryshme plakjeje. Gjenetika, mënyra e jetesës, ushqyerja dhe ambienti ndikojnë tek plakja në përgjegjësi. Por ajo që ndryshon lidhet me ritmin me të cilin plakja ndodh. Jo vetëm që plakja e meshkujve ndryshon nga ajo e femrave, por efektet që ajo […]

nga AgroWeb më 23 November, 2021

Depresioni Tek Meshkujt – Sëmundja Që Shteron Shpirtin Dhe Fik Jetën

Të dhënat e Institutit të Shëndetit Publik tregojnë se rreth 1 në 4 shqiptarë preken nga depresioni të paktën një herë në jetë. Moshat e prekura nga simptomat e depresionit janë nga 20-55 vjeç. Për një kohë të gjatë, depresioni në vendet postkomuniste siç është edhe Shqipëria, konsiderohej me pa të drejtë si dobësi e […]

nga AgroWeb më 5 November, 2021

Hidratimi Tek Meshkujt – Përse Është Më I Nevojshëm Se Kurrë

Hidratimi është një nga elementët thelbësore të një jete të shëndetshme. Çdo ditë trupi ynë humbet 2 deri 3 litra ujë nga djersitja apo lëvizjet, madje edhe teksa marrim frymë. Këto funksione janë thelbësore për mbijetesën tonë ndaj duhet të kompensojmë humbjen e lengjeve. Ruajtja e balancës është e rëndësishme për t’u mos dehidratuar apo […]

nga AgroWeb më 1 October, 2021

Shenjat Paralajmëruese Të Diabetit Që Çdo Burrë Duhet Të Dijë

Diabeti zë vendin e shtatë në listën e sëmundjeve më vdekjeprurëse në botë. Përqindja e diabetit në Shqipëri në popullatën e rritur është 1.9% sipas Institutit të Shëndetit Publik. Në Shqipëri njihen zyrtarisht 60 mijë diabetikë. Megjithatë, sipas ISHP-së, numri i diabetikëve në vend duhet të jetë 2-3 herë më i lartë. Kjo për faktin […]

nga AgroWeb më 28 September, 2021

Pse Është E Rëndësishme Ruajtja E Ekuilibrit Hormonal Tek Meshkujt?

Hormone të caktuara mund të ndikojnë në pamjen dhe energjinë tuaj. Edhe pse një numër hormonesh mund të ndikojnë në shëndetin e meshkujve, tre prej tyre janë më të rëndësishmet për ta. Sipas ekspertëve të shëndetit ato janë: testosteroni, hormoni i rritjes dhe kortizoli. AgroWeb.org ju njeh mëposhtë me rolin e tyre në organizëm dhe […]

nga AgroWeb më 2 September, 2021

Sa Sheqer Duhet Të Konsumojë Në Ditë Një Burrë Për Të Ruajtur Shëndetin

Ekspertët e shëndetetit vazhdimisht këshillojnë kufizimin e marrjes së sheqernave të përpunuara. Këto sheqerna janë të ndryshëm nga ato që gjenden tek frutat dhe drithërat, sepse iu mungonjë vlerat ushqyese. Shumica e njerëzve pa e kuptuar, konsumojnë shumë më shumë sheqer të përpunuar, përfshirë këtu edhe burrat. AgroWeb.org ju njeh me sasië ditore të rekomanduar […]