nga AgroWeb më 16 June, 2022

Çfarë të Hani kur Niveli i Sheqerit në Gjak Është Shumë i Ulët

Hipoglicemia quhet sëmundja që prek nivelin e sheqerit dhe glukozës në trup. Konsiderohet si e kundërta e diabetit, pasi ul poshtë normave të lejuara nivelin e sheqerit në gjak. Shfaqet kur këto nivele bien nën shifrën 70mg/dl dhe mund të kthehet në një rrezik të vërtetë për jetën. Efektet anësore të kësaj sëmundje janë thuajse […]

nga AgroWeb më 12 May, 2022

Si të Kuptoni që Niveli i Sheqerit në Gjak Është Shumë i Ulët

Ndonëse sëmundja e diabetit është më e njohura dhe e përhapura për sa i përket niveleve të sheqerit në gjak edhe e kundërta e saj ekziston. Hipoglicemia është sëmundja që prek gjithashtu nivelet e sheqerit në gjak, duke i ulur ato poshtë normave të nevojshme për mirëfunksionimin e organizmit. Shkaqet për zhvillimin e kësaj sëmundje […]

nga AgroWeb më 15 April, 2022

Simptomat E Rënies Së Sheqerit Në Gjak Si Pasojë E Shmangies Së Vakteve

Nëse po përpiqeni të humbisni peshë shpejt, shmangia e vakteve mund të duket si një mënyrë e lehtë ose e nevojshme për të hequr disa kilogramë. Por ju mund të përjetoni efekte anësore të padëshiruara për shkak të uljes së niveleve të sheqerit në gjak nga shmangia e vakteve. AgroWeb.org ju njeh më poshtë me […]

nga AgroWeb më 1 April, 2022

Hipoglicemia – Shkaktari Kryesor i Marramendjes

Sheqeri i ulët në gjak, i njohur si hipoglicemia, mund të shkaktojë nervozizë, djersitje, hutim, përgjumje dhe marramendje. Edhe pse më së shumti prek njerëzit me diabet, kjo mund të lidhet ngushtë me atë çfarë konsumoni. Më poshtë AgroWeb.org ju njeh me shkaqet dhe se çfarë mund të bëni. Pse ndodh rënia e sheqerit në […]

nga AgroWeb më 19 August, 2021

Kujdesi që Duhet të Tregoni me Efektet Anësore të Ilaçeve të Diabetit

Sëmundja e diabetit quhet ndryshe si sëmundja e shekullit ose të paktën e 10 vjeçarit të fundit. Këto emërtime vijnë nga shpejtësia e madhe me të cilën është përhapur kjo sëmundje përgjatë viteve. Teksa shkaktar kryesor është stili jo i shëndetëshëm i jetesës, kurat kundër zhvillimit të diabetit janë shtuar gjithnjë e më shumë. Për […]

nga AgroWeb më 11 November, 2020

Sëmundjet që Ulin Sheqerin në Gjak – Rastet kur Hipoglicemia nuk Lidhet me Diabetin

Me përhapjen e sëmundjes së diabetit në të gjithë globin, duket sikur çdo problem që prek insulinën apo sheqerin në trup lidhet me të. Në të vërtetë ka disa raste dhe sëmundje të veçanta kur ulja e papritur e sheqerit nuk shkaktohet nga kurat e forta kundër diabetit. Prandaj në këtë artikull AgroWeb.org ju tregon […]