nga AgroWeb më 4 Shtator, 2019

Gjethet e Rrushit – Kur Duhen Mbledhur Dhe Si Duhen Ruajtur Për Gatim Gjatë Gjithë Vitit

Një nga gatimet më popullore dhe të preferuara në Shqipëri janë japrakët. Por gjethet e rrushit, përbërësi kryesor i tyre, nuk mund të gjenden gjatë gjithë vitit. Pas çeljes së bistakëve të hardhive, nuk këshillohet të mblidhen më gjethet e rrushit. Kjo si pasojë e spërkatjes me produkte që e mbrojnë rrushin nga insektet dhe sëmundjet […]

nga AgroWeb më 29 Gusht, 2018

Si Të Ruani dhe Të Ngrini Fiqtë Për T’i Shijuar Në Çdo Stinë

Fiku është një frut, përtypja e të cilit është një festë shijesh dhe ëmbëlsie. Tuli i fikut, lëkura e butë dhe farat krokante e bëjnë këtë frut ideal për çdo stinë. Ndonëse fiku i freskët është ekskluzivitet i stinës së verës, kjo nuk duhet të na ndalojë ta shijojmë edhe në ditët e ftohta të […]