nga AgroWeb më 29 Tetor, 2020

Trilece me Krem Shtëpie – Shija Më e Lehtë dhe e Ëmbël në Tryezë

Shija që përmbyll një drekë apo darkë të mirë është pa dyshim ëmbëlsira. E për këtë fakt, recetat e tyre nuk kanë të mbaruar dhe janë sofistikuar shumë me kalimin e viteve. Në artikullin e sotëm AgroWeb.org ju sugjeron të provoni një prej tyre. Për ti dhënë më shumë shije dhe lumturi të gjithë tryezave […]

nga AgroWeb më 8 Tetor, 2020

Trileçe Shtëpie, Ëmbëlsi e Parezistueshme – Si Ta Përgatisni

Një ëmbëlsirë klasike e lehtë, shumë e dashur për shqiptarët, gosti fisnike për miqtë, fantastike për festat është Trileçe. Është një ëmbëlsirë plot finesë, e thjeshtë në përgatitje dhe me pak përbërës por shija e saj është unike. Aq sa vështirë se mund t’i rezistosh. Shoqërohet në një mënyrë fantastike me çajra të ndryshëm të […]

nga AgroWeb më 25 Qershor, 2020

Trileçja Shqiptare Në Listën e Ëmbëlsirave Më Të Mira Evropiane

Shqipëria sigurisht që ka receta të shumta ëmbëlsirash të cilat janë trashëguar brez pas brezi. Por këto receta marrin më shumë kënaqësi kur edhe të huajt i vlerësojnë si ndër më të mirat. Një nga artikujt që AgroWeb.org ka hasur kohët e fundit, lidhet pikërisht me listën e ëmbëlsirave evropiane. Autorja e shkrimit e rendit […]

nga AgroWeb më 12 Maj, 2020

Trileçe – Receta Që Shqipëria i Mësoi Turqisë

Një nga ëmbëlsirat më të pëlqyera në vendet e Amerikës Latine dhe asaj Qendrore është tres leches, ose siç e njohim trileçe. Shumë vende të Amerikës Latine pretendojnë të kenë shpikur këtë ëmbëlsirë por Meksika është vendi që ka afrimitetin më të madh me recetën fillestare të saj. Gjurmët më të hershme të kësaj ëmbëlsire […]