Bimët që Mbushin Shtëpinë me Humor të Mirë – Zbulojini Përmes Fotove

3.8k 1

Bimët janë pjesë e rëndësishme e zbukurimit të shtëpisë apo zyrës sonë. Ato përcjellin freski dhe bukuri natyrale për çdo ambient.

Përveç të qenit aksesorë të mirë zbukurues për shtëpinë, bimët përmirësojnë rrjedhën e energjisë pozitive në ambient dhe përcjellin ndjesinë e mirëqenies çdo ditë.

Për fat të mirë, ju mund ta zbrapsni energjinë negative duke ftuar disa bimë të veçanta në shtëpi ose në zyrë.

Ndikimi do të jetë i mirëpritur jo vetëm për ju, por edhe për njerëzit që ju rrethojnë.

Borziloku i shenjtë

Rritja e borzilokut në shtëpi ose kopsht besohet të ketë një ndikim shpirtëror shërues në ambient dhe tek njerëzit që e ndajnë atë.

Përfitimet janë të shumta. Borziloku është një nga bimët e pakta që lëshojnë oksigjen 20 orë në ditë dhe përthithin gazrat e dëmshme si dioksidi i karbonit dhe monoksidi i karbonit nga mjedisi.

Bima duhet të vendoset në krahun verior, lindor apo verilindor të shtëpisë ose kopshtit.

Orkidea

Sipas filozofisë kineze, orkidea është një bimë që përcjell energji pozitive.

Ajo jo vetëm që përmirëson energjinë në shtëpi, por edhe jetën e banorëve të saj si në aspektin fizik, ashtu edhe në atë shpirtëror.

Zambaku i Paqes

Zambaku i paqes është një tjetër bimë që çel lule e cila ndihmon begatinë shpirtërore, fizike dhe mendore.

Gjethet plot shkëlqim të saj përmirësojnë rrjedhën e energjisë së mirë në shtëpi.

Kjo bimë pastron ajrin duke neutralizuar gazrat e dëmshëm të hapësirave të brendshme.

Ajo pastron ajrin nga toksinat si benzene apo monoksidi i karbonit.

Rozmarina

Rozmarina ju bën mirë jo vetëm fizikisht, por edhe mendërisht. Ajo ndihmon në pastrimin e ajrit në shtëpi dhe në zyrë nga toksinat e dëmshme.

Aroma e saj është fantastike dhe ka një ndikim të menjëhershëm në përmirësimin e humorit, gjallërinë shpirtërore, pakësimin e lodhjes, ankthit, përmirësimit të kujtesës, gjumit dhe rikthimit të fuqisë.

Rozmarina sjell paqe në shpirt, ndaj e meriton një vend të denjë në shtëpinë tuaj.

Mbajeni rozmarinën në një vend me diell dhe mos e teproni me ujitjen.

Jasemina

Jasemina, e cila njihet ndryshe si bima e çifteve, përcjell energji pozitive dhe forcon marrdhëniet dhe përmirëson romancat e dashurisë.

Aroma e ëmbël e saj ndihmon të eliminojë energjinë negative nga dhoma dhe u jep vetëbesim dhe optimizëm.

Aloe Vera

Bima e Aloe Verës sjell fat të mbarë dhe energji positive.

Energjia që ajo përcjell largon fatin e keq. Përkujdesja për të është shumë e thjeshtë.

Ju mund ta rrisni në një vend në kontakt jo të drejtpërdrejtë me diellin dhe ta ujisni rregullisht.

Aloe Vera nuk e toleron ujin e ndenjur, ndaj një sistem i mirë kullimi është i domosdoshëm.

Rekomandohet që Aloe Vera të vendoset nëpër korridore që të përthithë energjinë negative në shtëpinë tuaj.

Krizantema

Krizantema jep ndjesi pozitive dhe largon emocionet e këqija. Ajo ka cilësi pastruese të ajrit dhe largon toksinat e dëmshme.

Kjo bimë promovon mirëqenie dhe simbolizon jetëgjatësi./AgroWeb.org

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.